Det var spent stemning da quizmaster Ellen Flå fra NRK Trøndelag spurte ut 10.klassingene ved Fillan skole i dagens klassequiz. Fra høyre: Johannes Kaald (10C), Jo Maximilian Lie Rønningen (10 C) og Kine Reksen (10 A). Kevin Sverre Mollan (10 B) var lyttende reserve til klassens konkurranseteam.

Jo, Kine og Johannes på topp i øyregionen

10.klassingene slo frøyværingene i klassequizen

Publisert: 8. mars 2019 17:28.

Del på sosiale medier:

 • 66
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Print Friendly, PDF & Email

Programleder Ellen Flå i NRK Trøndelag kom kjørende inn til Fillan skole, direkte fra morgensendingen med Sistranda skole. Her endte frøyværingene opp med syv poeng av 12 mulige. Tidligere har Krokstadøra fått åtte poeng da de deltok.
- Vårt mål er å være like gode som Krokstadøra, foreteller de tre 10.klassingene før Ellen stiller de tolv spørsmålene, med fire ulike tema.

Annonser

Fulgt med de andre klassequizene

Klassequizen er en landsomfattende kunnskapskonkurranse for ungdomsskoleelevene i 10. klasse og i år er det med 543 skiler i hele landet, og i Trøndelag er det 50 skoler med. Fillan skole er en av skolene som er med. Tidligere har Krokstadøra deltatt og fått hele åtte poeng av maksimalt 12 mulige poeng. Tidligere i dag klarte elevene på Sistranda skole syv poeng, så Hitralagets målsetting er i alle fall å slå Frøya og være like gode som de i Snilfjord.

Jo Maxiilian, Kine og Johannes representerer Fillan skole i konkurransen, og Kevin fulgte godt med som en superreserve hvis en av de faste deltakerne ikke kunne være med i dag.

– Vi har fulgt med klassequizen på radio og prøvd å svare på konkurransen underveis, forteller Kine, men de mener alle at det kan være vanskelig å forberede seg godt, da spørsmålene kan komme fra mange ulike kategorier.

Vanskelig start

Quizmaster Ellen Flå har med spørsmål i fire ulike kategorier, de samme spørsmålene som alle andre 10.klassinger som deltar i dag får over hele landet.

– De beste klassene har fått 11 poeng av 12 poeng så langt. Det er tre spørsmål i hver kategori og deltakerne får 30 sekunder på å svare, forteller Flå.

Quizmaster Ellen Flå ledet spørrerunden i dagens klassequiz på Hitra og Frøya.

De 50 skolene som deltar fra Trøndelag i årets konkurranse nærmer seg slutten med de innledende rundene, og så langt er det to skoler som har oppnådd 11 poeng. De fire beste skolene går videre til en fylkesfinale hos NRK Trøndelag på Tyholt, og fra denne fylkesfinalen går det to lag videre til den nasjonale tv-finalen som sendes fra Oslo.

Så er det klart for dagens spørsmål for Hitralaget og de fire ulike temaene som de fikk spørsmål om i dag var Afrika, Skal, Sky og Pelle som temaord. Svarene kunne ligge i temaet. I den første spørsmålrunden om Afrika fikk laget en dårlig start, og endte på null poeng, men deretter tok det seg opp og de fikk til slutt åtte poeng, like mange som Krokstadøra, men ett poeng bedre en det Frøyalaget klarte tidligere i dag.

– Det er vi godt fornøyd med sier Kine og Johannes som kjører en liten spørrekonkurranse til Hitra24s medarbeider.

Det var litt vanskelige spørsmål på den første runden mente Jo, men alle er fornøyd med innsatsen og åtte poeng til slutt. Det holder ikke til fylkesfinale, men de er skjønt enige om at det var artig å være med.

Er du smartere enn en 10.klassing?

Dagens spørsmål til Fillan skole var slik. Klarer du spørsmålene Ellen Flå stilte dem i ettermiddag?

Den første kategorien var Afrika

 1. Hva heter Afrikas høyeste fjell?
 2. Hva heter hovedstaden i Angola? Svaralternativ; Luanda, Brasvil, Kinshasa.
 3. Hva er det offisielle språket i Tunisia?

Den andre kategorien var Skal

 1. Hva betyr skalerbar? Alternativ; En spesialpub, noe vi kan endre størrelsen på, måleenheten for trykkluft.
 2. Hva er navnet på den kvinnelige programlederen for Skal vi danse de fire siste sesongene?
 3. Hva er det engelske ordet for hummer?

Den tredje kategorien er Sky

 1. Hvilken sport driver profflaget Sky med? Her fikk de alternativene; Formel 1, Rally, sykling.
 2. Hvilke to måneder dekker stjernetegnet Skytten?
 3. I hvilken by ligger det høyeste byggverket i verden, Bjur Khalifa?

Den fjerde og siste kategorien Pelle

 1. Hvilken you-tubestjerne skjuler seg bak navnet PelleK? Her var alternativene;  Pelle Karlsen, Per Fredrik Åsly, Per Konrad Hansen.
 2. Hvilket bilmerke er Pelle politibil?
 3. Hvilket land kommer drikkemerket San Pellegrino fra?

Her er de riktige svarene:

Den første kategorien var Afrika

 1. Kilimanjaro
 2. Luanda
 3. Arabisk

Den andre kategorien var Skal

 1. Noe vi kan endre størrelsen på
 2. Katrine Moholt
 3. Lobster

Den tredje kategorien er Sky

 1. Sykling
 2. November-desember
 3. Dubai

Den fjerde og siste kategorien Pelle

 1. Per Fredrik Åsly
 2. Volksvagen
 3. Italia

 

 

Annonser

Les også