- Når folk ikke kom på besøk lengre på grunn av den dårlige veien, fikk jeg nok!

22 forbainna innbyggere tok spaden i egne hender og fylte sand i alle hullene

Publisert: 23. september 2019 11:37.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter mange telefoner og frustrerte henvendelser til Statens Vegvesen og Mesta uten at noe skjedde, fikk lokalbefolkningen langs Mastadveien nok i helga.
- Når folk ikke kommer på besøk fordi de er redd for å ødelegge bila si ble jeg forbainna og tok initiativ til å fylle igjen hullene langs veien sjøl, forteller Håvard Heggvik som nylig har bygd hus og flyttet hjem til Heggvika på Fjellværsøya. - Det troppet opp over tjue personer med spade på kort varsel, alle like lei av å vente på en etat som aldri dukker opp, sier en frustrert og forbainna dugnadssjef.

Annonser

– Vi gjorde sikkert noe ulovlig

Heggvik er en praktisk anlagt kar, men med seg på laget hadde han Sverre Kristian Reksen som hadde tatt flere henvendelser til både Vegvesen og Mesta, samt kommunen. – Det var bare ordføreren som svarte og han sendte purring videre til de ansvarlige i Vegevsenet som har lovt å ordne denne strekningen tidligere, uten at noe skjer, forteller Heggvik.

– Vi fikk troppet sammen 22 personer på kort varsel, samt tre traktorer fra bygda som stilte opp på dugnaden. Dette er jo Vegevesenets og Mestas jobb, og vi er klar over at vi sikkert gjorde noe ulovlig sett i deres øyne, forteller Heggvik som selv er anleggsarbeider og godt kjent med kravene som stilles.

Alle de fremmøtte ble derfor utstyrt med gule synlighetsvester, og dugnadsgjengen hadde satt opp skilt i enden på arbeidsstrekkene om at nå var det arbeid på veien. Ingen av de som skal ha ansvar for dette arbeidet gjør jo noe i følge Heggvik og de var bare nødt til å gjøre noe før veien ble enda verre. Nå var det hull på opp til tjue centimeter dybde og flere hadde ødelagt bilene sine når de kjørte nedi disse hullene.

– Alle som møtte opp fikk informasjon om at vi sikkert gjorde noe ulovlig, men alle som en iførte seg de gule refleksvestene, tok spaden på skuldra og begynte å gå langs hele strekningen i tre grupper med en traktor i hver gruppe. Her le det brukt spade på gammeldags vis og fylt sand i hvert eneste hull på den 3,9 km lage strekningen fra innkjøringen på Mastadveien og helt til  Vågankrysset ved Akset.

– Vi trenger ikke topper som skal se på saken – vi trenger folk som handler

I følge Heggvik er den første delen av veien på 1,9 km konstant dårlig, noe Vegvesenet vet veldig godt.

– Vi har kontaktet dem en rekke ganger, og de gangene vi får svar, lover de å se på saken. Vi trenger ikke folk som skal se på saken, men folk som gjør noe med problemet tordner Heggvik.

Det er flere reiselivsbedrifter i området også og turistene rister på hodet når de kjører inn på Mastadveien og skal komme seg fram til den idylliske destinasjonen de har bestilt. I følge Heggvik oppleves veien som at området er under styrt avvikling.

– Folk kjører sunn bilene sine, og for de som kjører her i næring, både turisttrafikk, skolebusser, hjemehjelp og posten er situasjonen elendig. Veien er rett og slett trafikkfarlig der bilistene kjører sikksakk mellom alle hullene. Det skal ikke være slik at grusveien ikke er kjørbar i 2019, men for å få et godt nok vedlikehold bør veieier sørge for å få gruset opp et skikkelig toppdekke og valset det slik at det er noe å skrape på også. Aller helst burde det vært asfaltert, da ville dette holdt i mange, mange år framover og spart både beboere og vegvesen for mye frustrasjon, mener Heggvik som ikke legger noe imellom når han beskriver hvor lei han er av folk som lover og liver, men ikke får gjort en ting.

 

 

Annonser

Les også