Det var 22 passasjerer i bussen som kolliderte med brøytebilen torsdag morgen. Alle ble sjekket av helse og dimmitert etter hendelsen. Det skal ikke være snakk om personskader

22 passasjer sjekket ut av helse etter kollisjon mellom buss og brøytebil

Publisert: 14. mars 2019 9:33.

Del på sosiale medier:

  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Politiet fikk inn melding om at en brøytebil og buss hadde kollidert i Barmfjorden på FV714 like etter klokka halv åtte torsdag morgen. Politi rykket ut og etter hvert ble de 22 passasjerene ombord i bussen også sjekket ut av helsepersonell etter ulykken. Det skal ikke være snakk om personskade, men skader på begge kjøretøy. Etter en times tid ble veien ryddet og åpnet for trafikk.

Annonser

Veien ble blokkert etter sammenstøtet mellom de to kjøretøyene og bergingsbil måtte til stedet for å få demontert brøyteplogen fra lastebilen. Plogen var delvis revet av under sammenstøtet.

Ulykken skjedde i den krappe svingen nederst i bakken mellom Sveneset og Strømsvik camping. Det ble for trangt for begge kjøretøy og brøyteplogen støtet sammen med siden på bussen slik at den dro med seg deler av karosseriet fra denne.

Det var 22 passasjerer ombord i bussen som var på vei fra Frøya og Hitra og inn til Orkanger og Trondheim.

– Erstatningsbuss er sendt for å kjøre disse til bestemmelsesstedet, opplyser politiet. Alle passasjerer sjekkes ut på stedet av helse for å se at alle har det bra.

Falck Hitra ankom raskt stedet og fikk ryddet på skadestedet. Det dannet seg lange køer på begge sider av ulykkesstedet på et tidspunkt der det er stor trafikk til jobb i begge retninger.

– Vi har foretatt noen avhør på stedet og vil følge opp saken forteller skadestedsleder fra politiet som er på ulykkesstedet. Det er glatt på strekningen, men det har ikke vært noen fart i sammenstøtet. Bussen kjøres opp til Hitra Salmon og lastebilen kommer seg avgårde med egen hjelp når brøyteplogen er fjernet, sier politiet.

Ny ulykke like etterpå – traktor i bergveggen

Da køene begynte å løse seg opp og trafikken kom i gag igjen, skjedde det en ny ulykke i det en anleggstraktor med henger havet i grøfta og bergveggen da den skulle starte opp. Det er ukjent hvor skadeomfang det ble på denne.

Annonser

Les også