Her er fordelingen til alle lag og organisasjoner i øyregionen

45 lag på Hitra får nesten 600.000 kroner

Publisert: 7. januar 2019 13:04.

Del på sosiale medier:

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Årets utbetalinger fra Grasrotandelen ti Norsk Tipping er klar i i disse dager. Det er betydelig økning på pengeoverføringene i år, og hele 45 idrettslag og organisasjoner som står som mottakere når 578.124 kroner skal fordeles. Dolmøy idrettslag er som i fjor, største mottaker med 67.985 kroner, nesten ti tusen mer enn i fjor. Se hele oversikten over alle lag på Hitra, Frøya og Snillfjord lenger ned.

Annonser

Dolmøy idrettslag størst på Hitra – Mausund I.L. på Frøya

På Hitra er det 45 lag som mottar bidrag fra Grasrotandelen. Men det er også syv lag som ikke har noen registrerte givere i registeret. Største mottaker er fortsatt Dolmøy idrettslag der 90 givere (5 færre enn siste år) er med på å bidra i klubbkassa bare ved å oppgi sitt eget lag som mottaker.

På Frøya troner fortsatt Mausund I.L på toppen med over dobbelt så store beløp som nestemann på lista. Mausund idrettslag har 184 givere, en nedgang fra 222 året før, men fortsatt med en økning på nesten tjue tusen fra året før. Uansett er Frøyværingene flinke til å sette opp et lokalt lag som mottaker av grasrotandelen, noe som bringer over 1 million i klubbkassene i løpet av noen dager.

I snillfjord er det 16 lag som får utbetalinger på til sammen 138.101 kroner. Her er det Ytre Snillfjord IL som får mest med kroner 32.446 fra sine 19 bidragsytere.

Grasrotandelen er hevet

Norsk tipping skriver at de visste at de ville få en solid økning ettersom regjeringen hevet Grasrotandelen fra 5 til 7 prosent fra 1. januar 2018, men bemerker at økningen i totaltallene ble enda større.

Samtidig ble beregningen for Oddsen og nettkasinospill endret, slik at andelen nå blir beregnet med 14 prosent av overskuddet fra disse spillene etter at premier er utbetalt.

I gjennomsnitt betyr tallene at lag som i 2017 fikk 70.000 kroner via Grasrotandelen, har fått 100.000 kroner for 2018.

– Potensialet er fortsatt stort for lag og foreninger som ønsker å bruke ordningen. Ennå er det over 800.000 av Norsk Tippings to millioner kunder som ikke har valgt seg en mottaker, sier Tonje Sagstuen, direktør for samfunn og kommunikasjon i Norsk Tipping.

Det er også mange tippere på Hitra, Frøya og Snillfjord som ikke har valgt Grasrotmottaker så det er om å få disse til å velge seg et lokalt lag som de vil skal få midler. Det koster ingenting ekstra, men gir betydelige beløp i klubbkassene.

Grasrotandelen ble lansert i 2009. Siden da har 3,7 milliarder kroner blitt tilført foreninger og lag i Norge.

 

 

 

Annonser

Les også