Foto: Dombås Fjellskole

7.-klassingene på leirskole på Dombås og fjellheimen

Publisert: 12. mars 2019 22:15. Sist oppdatert: 14. mars 2019 9:11

Del på sosiale medier:

  • 106
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Mandag morgen stod 56 spente 7.-klassinger fra alle skolene på Hitra klare for avreise for ei uke på leirskole på Dombås denne uka. Denne uka benyttes til felles samhold og skiglede for alle elevene som skal gå sammen på ungdomsskolen i Fillan fra høsten av. PÅ Dombås stod rektor Ole Brenna klar for å ta imot de to bussene som ankom klokka 12 mandag formiddag.
- Det blir ei hektisk uke og innholdsrik uke. Vi gleder oss over at det endelig er hitterværinger hos oss igjen. Dette holder på å bli en god og lang tradisjon, og vennskap bygges forteller leirskolerektor Ole Dagfinn Brenna på Dombås Fjellskole.

Annonser

Sammen med syv voksne ledsagere fra de ulike skolene skal ungdommene denne uka få prøvd seg med ski under beina, bli kjent med fjellterreng og de utfordringene det kan gi samt mye sosialt samvær før de setter retur hjem til Hitra igjen på fredag.

Mandag startet med et kort smørekurs etter lunsj. Og etter at de fikk ski på beina satte de nesen mot skistadion. Her fikk de prøvd seg i helt nyoppkjørte løyper. Skileiken gjorde at mange «glemte» at de ikke kunne gå på ski, og vi fikk se både Klæbostil og skøyting uten staver, forteller Brenna etter endt dag.

På ettermiddagen ble det kjøttkaker til middag og dessert før de en historisk vandring i Dovre. Ungdommene som ligger i hytter på anlegget kunne gå slitne til køys mandag kveld etter noen timer i skogen og med kveldsmat ute.

Alle foto Dombås Fjellskole

Ruskete vær på tirsdag

Tirsdag morgen starter allerede med frokost halv åtte, og denne dagen startet med ti minusgrader. Da passet det godt med fellesundervisning i varmestua om påkledning i vinterfjellet, ski og sikkerhet i fjellet.

– Deretter gikk elevene og pakket sekken og gjorde seg klare for skitur. Været fra morgenen av var fint vintervær, lettskyet og minus 10 grader. Vi sier alltid elevene til våre at vi kler oss for været som er og pakker sekken og forbereder oss på et eventuelt værskifte forteller Ole Brenna.

Og i dag kom værskiftet, med både vind og snø ble det etter hvert skikkelig ruskevær, men mye god læring, forteller leirskolen i sin dagsrapport. Dagens tur gikk i løypenettet i nærområdet, noen tok skiheisen opp og gikk Liadroget, mens andre tok seg en tur på skistadion. Etter lunsj møttes alle sammen i slalombakken og tok siste del av dagen der.

– Med stigende skiferdigheter og mestringsfølelse er vi klare for resten av uken, sier Brenna.

Resten av uka skal elevene prøve seg på både snøhulemåking, tid i svømmehallen og lære om vinterbiologi. Med mye frisk luft, skigåing og fysisk aktivitet er det nok en utslitt gjeng som ventes hjem fredag kveld og til sin egen seng.

 

Annonser

Les også