I 2018 hadde Åge en pause fra det som har vært en langvarig tradisjon i Knarrlagsundet. Hver sommer i 14 år har trøndernes og norges folkeartist Åge Aleksandersen samlet tusentalls med sangglade publikummere på kaikanten ved Knarren Brygge. I år blir det for 15 gang og kvelden er kommet i dag. Sommeren kan bare starte og det forventes full brygge til kveldens konsert.

– Det har aldri vært et så bra forhåndssalg som i år foreteller Vivian Wærøe ved Knarren Brygge. Båten begynte å strømme til på torsdag for å være her i god tid og samtidig få med seg vorspielet med Petter Wavold fredag kveld. Det ble en fin opptakt til kveldens jubileumskonsert med selveste Åge på scenen her for 15. gang, sier den entusiastiske arrangementssjefen i Knarrlagsundet.

Etter fjorårets opphold fra Hitrakonserten er norges folkekjære artist tilbake i år, noe mange har sett fram til. Alt tyder på at kveldens konsert blir utsolgt i kveld og at det blir stor stemning når Åge entrer scenen klokka 22 lørdag kveld. Da kan publikum forvente seg et fullspekket repertoar der allsangen vil runge utover sundet.

I tillegg til at Åge er 70 år i 2019, er det 35 år siden utgivelsen av hans suksessplate «Levva Livet». Derav navnet for turneen. Låtene fra nettopp denne platen vil være sentrale på settlisten sammen med en rekke andre hitlåter fra Åges mangfoldige katalog

Åge Aleksandersen ble feiret med brask og bram da han fylte 70 år med festkonsert i Trondheim der hele landets musikerelite stilte opp for å synge sin hyllest til Åge. I tillegg ble forestillingen TV-sendt slik at hele landet kunne ta del i feiringen.

Nå kan øyværinger og tilreisende hylle Hitraambassadøren som han også er tildelt, under sommerens store happening.

– I år er det Knarren Brygge som står for arrangementet i sin helhet, noe som er nytt forteller Vivian. Tidligere år har Åge selv hatt konserten, og Knarren stått for servering. Det blir derfor ekstra spennende i år. Det er stilt og fint i sundet og det ser ut som det skal ligge an til en fin konsertkveld, og vi gleder oss sier Vivian.

Totalt er det over femti personer i sving for å få det hektiske arrangementet vel gjennomført lørdag kveld og det vil i kveld kun bli servert øl, vin og rusbrus. Arrangøren har kuttet salg av brennevin under arrangementet.

– Vi har 18 års aldersgrense i kveld og det krever ekstra mye å ha kontroll på servering for de over og under 20 år på et slikt arrangement. Vi vil lage dette til å bli en fin kveld for alle som er innom og får med seg denne folkefesten, og da skal vi legge til rette for alle som kommer. Jeg håper folk kommer i rett tid, da konserten starter presis klokka 22 og Åge er kjent for å ikke å vente, så her må folk møte opp i rett tid, slik at de unngår for store køer for billettbånd og bongsalg også. Sammen med alle skal vi få dette til, lover en feststemt arrangementssjef lørdag morgen.

Åge Aleksandersen har selv sitt hytteparadis ikke langt fra Knarren og tar et lite avbrekk fra turneen når han først er her ute. Han trives og kommer tilbake hit år etter år.

Da det ble klart at sommerkonserten med Åge var tilbake på Knarren for å lansere dette kunne han fortelle lokalmedia at mange hadde sendt melding om at han måtte komme tilbake.

– Det har vært tåredryppende bønner, med «vær så snill å kom tilbake», sier Åge, og kikker på mobilen for å leite fram en av de siste meldingene han fikk:» Du må for Guds skyld komme å spille… «, fortalte han til lokalavisa Hitra-Frøya.

Nå er han her og venter bare på at du også dukker opp.

I 2019 er det foreløpig 19 konserter som avvikles på forskjellige steder over hele landet. Dette er omtrent en halvering fra tidligere år, men et av stedene er i alle Hitras største konsertarena på Knarren Brygge.

Lørdag kveld kan lille Knarrlagsundet ta i mot norges mest populære artist, Åge Aleksandersen. Folket har allerede strømmet til den populære brygga fra fjern og nær. Har du ikke sikret deg billett ennå, kan det være greit å sjekke om det er noen ledige, slik at du kan få med deg et av sommerens høydepunkt på Hitra, «Åge og Sambandet 3570» – et storslått jubileum du ikke vil gå glipp av.