Lederdueon i Dance with a Stranger, Frode Alnæs (tv) og Øivind "Elg" Elgenes leder fortsatt an et sprudlende band som fenger publikum.

Ølfestival og sommerens siste konserthelg på Knarren

Allsangen runget i sundet da Frode og Elg avsluttet sommerens konsertturne

Publisert: 24. august 2019 18:09.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter en sommer på turne med det legendariske bandet "Dance With A Stranger" avsluttet de både sin egen turne under Knarrens første dag på ølfestivalen denne helga. Med ei stappfull båthavn, samlet det seg fort et halvt tusen publikummere foran scenen, der de virtuose artistene fikk det til å svinge skikkelig etter hvert.
- Takk til dere alle som kom og takk for at det er noen som arrangerer slikt på Hitra, avsluttet Frode Alnæs i det kvelden avsluttes på Knarren.

Annonser

Trakk mye folk som hadde LP-platene hjemme

Dance With A Stranger kan vise til en lang merittliste etter over tredve års virksomhet. Frontfigurene Frode Alnæs og Øivind «Elg» Elgenes er begge veletablerte soloartister som har tusenvis av opptredener gjennom årene. Likevel slipper de aldri taket i bandet som har klart å holde det gående i alle disse årene, bare med noen avbrudd. Vi er bandet som aldri klarer å slutte, humrer Frode Alnæs når vi spør hvor lenge de har tenkt å holde på.

Under helgas Øl-festival på Knarren Brygge var bandet et av de store trekkplastrene på fredag kveld, der publikum etter hvert kom til i hopetall. Mange av de som møtte opp hadde nok kjøpt flere av LP-platene den gang det var populært. Men fredag kveld kosa de seg med et sprekt band og frontfigurer som byr på seg sjøl. Allsang ble det også så det gjomet gjennom Knarrlagsundet.

Publikum likte det de kom for å høre og når Frode Alnæs avsluttet siste låt på det som var slutten på bandets sommerturne her på Hitra, fikk taktfaste rop om ekstranummer både Frode og Elg til å trå til med hele tre ekstranummer før det hele var over på det som var en fin sommerkveld,

– Takk Hitra, takk Knarrlagsundet for at vi fikk komme hit, og takk til dem som sørger for at dere har en slik fin konsertarena her, avsluttet Frode fra scenen før Øl-festivalen fortsatte ut over i de små nattetimer.

– Vi prøver å være et raust band som elsker å spille for folk

Hovedartistene i bandet skryter av de øvrige bandmedlemmene de har med seg på turne. Etter konserten på bryggekanten, trekker de pusten på Kvitbrygga mens de oppsummerer sommerens turne. Frode Alnæs feirer 60 år i år, men føler fortsatt at det er like artig å spille for publikum over hele landet. Flere ganger har både han og Elg sagt at de skal slutte med Dance With A Stranger, men så lenge folket vil ha dem på veien blir det nok å fortsette i en eller annen form. Årets sommerturne har i alle fall gitt bandet ny energi.

– Vi har stort sett spilt for fulle hus, og vi får jo energi av å spille for et takknemlig publikum. Slik blir vi lykkelig av, sier Frode mens han puster ut etter fredagens konsert. Vi er jo musikere i blodet og synes det er veldig hyggelig å reise rundt, og vi prøver jo å være et raust band som elsker å spille for folk. Vi liker å leke oss med  hverandre på scenen noe som gir spilleglede, og ekstra arti er det jo når publikum blir med oss på sangene. Det var en flott gjeng her på Knarren i kveld, synes Frode.

Selv har den velkjente artisten tilholdssted i Oslo nå, men han er ofte hjem til Nordmøre der han har sin musikerbule og eget studio innredet i Kanestraum.

– Jeg er veldig mye opp her og akkurat nå jobber jeg med ei ny soloplate, avslører Alnæs som ikke ser bort fra at det kan komme nytt stoff fra Dance With A Stranger.

Både han og Elg er jo musikere på heltid, har sine egne solokarrierer og pleie, men klarer liksom aldri å slutte med dette legendariske bandet. Sålenge folk vil ha dem synes det som bandet vil fortsette.

To av de andre bandmedlemmene som er med på årets ture er damene Marie Klåpbakken som spiller på fele og kor. Hun er en av landets beste fiolinartister og skapte flere magiske øyeblikk fredag kveld. Selv er hun fra Gudbrandsdalen og synes det er arti å besøke nye steder i Norge. En annen dame som er med er Hilde Norbakken og hun fikk nesten hjemlengsel da hum kom til Hitra. I dag bor hun i Kristansand, men hjemlengselen har sin naturlige forklaring.

– Jeg er jo fra nabokommunen Smøla og kan nesten se over, smiler hun i det de øvrige bandmedlemmene kommenterer at dialekta er litt bredere når hun er her ute, ikke langt hjemmefra.

– Det er jo veldig arti å dra på turne forteller Hilde, og med de toan her (Frode og Elg) blir det aldri en kjedelig dag, eller en kjedelig konsert. De gir oss andre en veldig energi og det er så gøy å spille sammen med de gutta her er de to damene i bandet helt enige om.

– Det gir oss mye energi, og musikken gir oss alle veldig mye sammen, sier de før fredagens avslutning ble den foreløpige slutten på årets konsertprogram og de drar hjem til hvert sitt.

I følge hele bandet var det flott å komme til Hitra, spille ved sjøkanten og føle varmen tross i at sommeren begynner å gå mot slutten.

Ølfestivalen avsluttes lørdag kveld med trønderrock

Lørdag avsluttes den tradisjonelle ølfestivalen på Knarren, der det har vært mye folk innom de to siste dagene. Havna er full av båter  og lørdag kveld inviterer Namsosrockbandet «Grannes» til en skikkelig avslutning av sommersesongen og ølfestivalen på Knarren i følge arrangementssjef Vivian Wærø.

– Vi vet dette er gutter som leverer skikkelig trønderrock og får publikum med seg, så vi satser på en skikkelig avslutning på lørdag sier hun.

Her er spillelista for i kveld. Bare øv og kom og syng med

Politiet melder om en rolig og fin avvikling av arrangementet natt til lørdag. Det var et tilfelle der en gjest måtte ha hjelp til å forlate området etter litt knuffing, og fikk beskjed om å holde seg borte ei stund. Han kom seg hjem med egen hjelp fra noen kamerater, melder politiet i det fredagens kveld går mot slutten.

 

Les også