Siste øving før kveldens to store konserter i Sandstad kirke ble gjennomført torsdag. Nå er Seniorbrassen på Strand klar for å gi den den gode juleopplevelsen.

Strand Seniorbrass fører tradisjonene videre

Alt klart for kveldens Kakelinne-konsert i Sandstadkirka

Publisert: 21. desember 2018 7:00. Sist oppdatert: 20. desember 2018 23:44

Del på sosiale medier:

  • 56
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Fredag kveld vil Strand SeniorBrass igjen skape god og tradisjonell julestemning i Sandstad Kirke med sin årlige Kakelinne-konsert.
- Vi har også i år valgt å kjøre to forestillinger, henholdsvis klokka 17.30 og 21.00, forteller Nina Nesset og brassen håper å fylle kirka og gi publikum en skikkelig førjulsstemning bare dager før den store dagen.

Annonser

Markerer sol-snudagen og årets korteste dag

Kakelinne-konserten er en tradisjon som Strand SeniorBrass har hatt i mange år. Første gangen var i 1999, og den gang i låven på Haugland Gård. Siden 2004 har konserten vært avholdt i Sandstad Kirke, og alltid den 21. desember. Denne dagen er årets korteste dag, og vi kan feire at vi går lysere tider i møte.

Byr på et variert program

Kveldens konsert vil by på variert program, i tillegg til det tradisjonelle innslaget med opplesing av Alf Prøysens fortellingen om «Matja Madonna» ispedd stemningsmessig julemusikk. Den siste uka har brassen rigget Sandstadkirka med stemningsfullt lys og podium slik at de er klare for å sette publikum i den rette stemningen.

Siste øvelse var torsdag kveld i kirka og publikum kan vente seg et innholdsrikt og flott program.

– Flere har de siste årene sagt «at det blir ikke jul, før de har vært på Kakelinnekonsert med Strand SeniorBrass», og etter konserten høres ofte «nå kom julestemninga», forteller Nina Nesset.

Også i år stiller Kåre Hansen opp med sin sang, noe han gleder seg stort til. Men det har også vært et av høydepunktene for publikum når Kåre fyller kirkerommet med sin sang. Sanger og SeniorBrass trives godt sammen på en slik kveld.

Ung gjesteartist

Strand Seniorbrass sitt kor har også blitt en tradisjon under Kakelinne-konserten. I år under ledelse av Roar Lyng.
Årets nye gjesteartist er John Arne Davies Glørstad fra Ansnes. John Arne deltok tidligere i år i TV-programmet «Norske Talenter». Tross sin unge alder har han lang erfaring med musikk, teater og sang, da dette er noe han har drevet med så lenge som han kan huske. Både mora og bestemora til John Arne har vært opplesere av Matja Madonna under tidligere Kakelinne-konserter og nå gleder John Arne seg til å føre familietradisjonen videre med egen deltakelse som gjesteartist.

Gerard Rooker spiller tuba i brassen og har til i kveld arrangert to stykker som korpset skal fremføre sammen med John Arne. Opprinnelig er Gerard fra Nederland, bosatt på Frøya, og en svært aktiv musiker. Foruten å delta i Strand Seniorbrass er han dirigent i både Frøya skolekorps og Barman Voksenkorps. Gerard er også fast arrangør av musikkstykker i seniorbrassen.

En gave fra korpset – gi det du føler for når du er der

Den tradisjonelle Prøysen-novellen «Matja Madonna» leses i år av oppvekstsjef Gunn Røstad som har sagt seg villlig til å fylle rollen som oppleser. Mange gleder seg til det. Og selvfølgelig er korpsets faste dirigent siden oppstarten i 1991, Roger Lund, på plass med dirigentstokken.

Strand SeniorBrass  serverer kaffe og noe å bite i etter konserten som i utgangspunktet en gave fra korpset med alle sine gode støttespillere, og til alle som kommer til kirka i kveld. Setter du pris på det du får med deg i kveld kan du bidra i korpskassen med det du føler for.

Vår oppfordring er å være raus med dem da alle inntekter går til en stor spleis på kaffe, kaker, instrumenter, nye noter og kostnadene med konsertene i kveld klokka 17.30 og 21.00.

Når kveldens Kakelinne konsert er over, vil nok mange gå hjem med følelsen av at jula er kommet sigende og skuldrene kan senkes.

Annonser

Les også