Andzelika Andruskaite spiller KIller Queen i musicalen og leverer en fantastisk prestasjon på sang og framføring under den nesten to timer lange forestillingen. Her er det mange stjerner.

West End musicalen med stående applaus på Sistranda

Andzelika er musicalens store stjerne som The Killer Queen

Publisert: 6. april 2019 18:46.

Del på sosiale medier:

  • 69
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Med en fullsatt sal underholdt amatørskuespillere og sangere fra Guri Kunna med en nesten to timer lang fartsfylt og strålende forestilling av Queen-musicalen "We Will Rock You". Med noen krevende hovedroller som stiller store krav til sangprestasjoner og framføring dukket det opp den ene stjerna etter den andre. Her var det lagspill og prestasjoner som ikke minte om amatørskap, men som framskapte følelser og gåsehud for oss i salen. Men skal noen framheves er det nok den store stjernen Andzelika Andruskaite som spiller Killer Queen. Selvsikker - store sangprestasjoner og perfekt timing og scenutstråling. Det skapte glød hos alle på scenen.

Annonser

Et felles kulturløft og samspill

Mange spådde musicalenes undergang da de videregående skolene på Hitra og Frøya ble slått sammen i en felles skole, men her har de tatt grundig feil. I stedet har vi fått fram et enda bredere utvalg av nye, unge artister og flere å spille på når musicalen utvikles.

– Jeg har vært med i mange år sier Mikael Jønsberg fra Frøya, og etter at vi fikk med oss de andre fra Hitra har vi mye mer å spille på og det gir oss flere muligheter er hans klare oppfatning.

Og fredag kveld ble måneders terping og arbeid inn mot selve premierehelga for rockemusicalen «We will rock you» honorert med trampeklapp og strålende kommentarer fra et forventningsfullt publikum fra både Hitra og Frøya. Dette er den 20. musicaloppsettingen ved skolen  siden starten med store oppsettinger i Frøyahallen. I dag er det det flotte kulturhuset for hele øyregionen som er arena, og skolen har utviklet seg med krevende og varierte forestillinger. For mange av oss er dette et av vårens vakreste eventyr.

En fantastisk forestilling

I den knapt to timer lange forstillingen starter vi med en historisk visualisering av musikalske hendelser tilbake i tid og tre hundre år framover. Musikken er endret og det er kun Global Soft Corporation egen digitale musikk som er tillatt, mens musikkinstrumenter og egenkomponerte tekster fra beboerne i den nye verden ikke lenger er tillatt. Alt fra musikk til film, tanker og meninger er styrt av en ensrettet ledelse i Gaga-tidsalderen.

Utskuddet Galileo Figaro spilt av hitterværingen Brage Ulvan Lervåg er en av hovedfigurene i denne forestillingen, og han vil ikke være som resten av den hjernevaskede generasjonen. Sammen med utbryterjenta Scaramouche som er kledd annerledes enn de andre og som vil bryte med vedtatte normer, spiller en sentral rolle for å finne tilbake til den originale musikken når de sammen ønsker å bryte ut i «I want to break free».  Scaramouche spilles av Selma Aune og disse to innehar en sentral rolle med en rekke krevende sanger og tekster som binder forestillingen sammen.

Vi stifter imidlertid raskt bekjentskap med ledelsen for Globalsoft Corporation i rollefiguren Killer Queen. Foruten å komme i sin røde kappe og sterke utstråling fyller Andzelika Andruskaite rollen med en styrke som hever forestillingen. Med en solid og klar sang på krevende låter og en stemmeprakt som imponerer skaper hun trygghet for resten av ensemblet som til premierekvelden får ut maks av sine prestasjoner under en tempofylt forestilling.

Killer Queen ønsker kontroll på bohemene og de annerledestenkede og har sin medsammensvorne i kommandant Kashoggi spilt av en fremragende Andreas Aanes Fredagsvik. Han byr virkelig på seg selv under forestillingen og viser at dette har ha vært med på før.

Bohemene kjemper sine intense kamp om å få rocke tilbake i kampen mot Killer Queen og Kashoggi. Vi møter rollefigurer hentet fra nåtidens store rocke- og musikkartister, om enn i litt annen figur og setting. Morsomme overraskelser byr de hardtarbeidende musicalstjernene på gjennom flott koreografert dans og en historie tilpasset lokale forhold med både trønderske artister, kjente steder og et fyrverkeri av kjente sangtekster fra bandet Queen.

Dette er absolutt ikke det enkleste å framføre og vi har både hørt og sett de artistenes øvinger tidligere i uka og ser hvor de har utviklet og løftet seg fram mot premieren og helgens tre forestillinger. Det er mange som får vist seg fram og som leverer gode prestasjoner både når det gjelder sang og dans på den fartsfylte forestillingen, med opptredener som overrasker foreldre og bekjente som har fylt salen denne fredagkvelden.

– Jeg hadde aldri turt å gjøre dette i alle fall forteller en av de stolte fedrene som kommer ned etter endt forestilling. Her går det beskjedne gutter og jenter til daglig som til de grader byr på seg selv under denne forestillingen, ja det er ikke rart man blir imponert nok en gang, sier han.

En stolt musicalsjef

Musicalsjef Elisabeth Antonsen Dyrø har stått på og motivert, instruert og fått fram det beste i ungdommene som opptrer. Mange av dem er nok overrasket selv også, og etter forestillingen er det slitne, men fornøyde ungdommer som har mottatt applaus og rosende ord som varmer.

– Det har blitt et felles løft for skolen, og her bidrar alle, også mange som ikke er på scenen, forteller en stolt musicalsjef. I dag har de løftet seg mange hakk og levert, da er det kjempearti, forteller hun mens klemmer og rosende ord hagler rundt henne. Dette ble en festkveld.

Tross problemer med stemmer som holdt på å forsvinne de siste dagene kom de seg gjennom, og Brage Ulvan Lervåg som spilte Galileo er kjempefornøyd etter forestilling.

– Det er bare utrolig arti, men nå er jeg sliten, svett og stolt sier han med både blomsteroverrekkelser og klemmer fra mange som kommer ned til artistene. Nå skal vi levere på de to siste forestillingene lørdag og søndag og skal bare gi jernet nå.

Et felles løft for skole og lokalsamfunn

Premierenervene er forsvunnet og de kom seg gjennom dette som et lag, der de alle mer eller mindre svever rundt på scenegulvet etter endt forestilling.

Det hjelper også å ha et helproft musikalband med Bjørn Roger Ervik, Jarl Mosand, Christoffer «Kisse» Rabben og Jack Enters, som har vært basisen i skolens musical i mange år. Fredag leverte de.

Queen-låtene «I want to break free», «Under pressure», «Who wants to live forever», «Don’t stop me now», «Another one bites the dust», «We will rock you» og «We are the champions» er klassikere som mange har et forhold til. Dette er er sanger som er krevende, men fengende og er du så heldig å ha en billett til de to siste forestillingene tror vi ikke du går skuffet hjem.

Foruten å være et knakende godt show med gode prestasjoner fra profesjonelle amatører er dette  prosjektet også et godt eksempel på at felles arbeid og utfordringer skaper samhold på tvers av kommunegrenser, jenter og gutter og uansett om du er innflytter eller opprinnelig øyværing har de fått til noe alle vi andre kan bestrebe oss på å oppnå i fellesskap. Disse går foran og viser vei – det går faktisk an.

Annonser

Les også