Ann Kristin Kjerringvåg Willmann må bare pakke ned utstyret som er klargjort til helgens Hitraritt. - For lite påmelding gjør at vi må avlyse årets arrangement sier hun torsdag morgen.

Betyr dette slutten for sykkelrittet på Hitra?

Ann Kristin kaster kortene for årets Hitraritt – for lite påmelding

Publisert: 5. juni 2019 16:28.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Lite påmelding for det åttende Hitrarittet gjør at arrangementsansvarlig Ann Kristin Willmann torsdag morgen måtte kaste kortene for det som skulle bli årets store sykkelløp på Hitra. Onsdag formiddag var det 41 påmeldte og torsdag morgen var det kommet til ni til. Det blir for lite til å gjennomføre årets ritt. Nå stilles det spørsmål om dette betyr slutten for sykkelløp på Hitra.

Annonser

Med bare 50 forhåndspåmeldinger har ikke arrangementsansvarlig, Ann Kristin Kjerringvåg Willmann annet valg ennå avlyse. Det er et for stort apparat å gjennomføre et ritt med to løyper, og der det er bare tretten påmeldte på den 107 kilometer langløypa. Påmeldingene har latt vente på seg, og selv om det bruker å komme noen seine påmeldinger de siste dagene før, har det vært ekstra tregt i år, forteller Ann Kristin som er lei seg for at det blir avlysning.

– Det er lagt ned et stort arbeid i forberedelser og alt er klart for gjennomføring. Det har vært tregt med å skaffe nok frivillige også, men det hadde vi på plass og det er krevende å arrangere et slikt løp. Derfor bør vi nok ha over hundre deltakere for at det praktisk lar seg gjennomføre, sier en lettere frustrert arrangør som er usikker på framtida for løpet. Kanskje var det siste gangen Hitrarittet ble gjennomført i fjor.

Nedadgående påmelding over tid

Hitrarittet startet opp for åtte år siden og hadde to løyper, en kortløype fra Fillan, rundt Ut-Hitra og tilbake, og en langløype om Sandstad, Forsnes og Kvenvær før målgang i Fillan. Her var det en flott løypetrase på 107 kilometer. I tillegg har det vært barneløp i Fillan.

Det startet opp som et ritt i september der dette skulle være en avslutning på sykkelsesongen for de mange syklistene. Tour de Frøya skulle være starten og løpet på Hitra var ønsket som en avslutning av sesongen. Etter et synkende antall deltakere fra toppåret med over 240 syklister besluttet de å flytte løpet til forsommeren i 2017. Likevel svarer ikke syklistene opp på dette med økende påmelding.

I 2015 var det 240 syklister som stilte til start mens et året etter bare var 122. Da flyttet arrangøren rittet til begynnelsen av juni og antallet økte til 170, mens det i 2018 igjen var 140 deltakere. Foran det som skulle bli det åttende rittet har påmeldingen vært heller laber.

Tungt å gå på en ny runde

Ann Kristin forteller at det har blitt vanskeligere og vanskeligere å få med frivillige til å gjennomføre arrangementet. Det er også blitt mer krevende med lisenser og tillatelser, men så langt har de klart det.

– Akkurat i dag er det fryktelig tungt å sette seg ned å ringe rundt og varsle om at det ikke blir noe av lørdagens ritt. Om det blir gjenopptatt neste år er vanskelig å si, men det blir tungt å komme i gang igjen. Flere av de som har stilt opp i alle år trekker seg nå, og færre kommer til. Sikkerhetsopplegget er også såpass kostbart at det krever et visst minimumsantall for i det hele tatt å gå rundt, sier en oppgitt arrangementssjef som nå gjør klart for å betale tilbake startkontingent og sponsormidler.

Torsdag samler hun sammen tidtakerutstyr og materiell som er på plass foran denne helga. Regningene må betales uansett så arrangøren går på et relativt stort tap i forbindelse med avlysningen også.

Lite lokal påmelding

De fleste deltakerne som har vært med i tidligere ritt kommer fra andre steder enn Hitra og Frøya, men i år har svært få registrert seg bare dager før rittet skal avvikles.

– I tillegg har det vært liten påmelding fra de lokale bedriftene i øyregionen, der de som oftest har stilt med solide tropper og brukt disse arrangementene som en fin anledning for å markere seg på internt og utad. Trenden er stadig færre bedriftslag, noe også naboarrangementet Tour de Frøya har merket i år sier Ann Kristin.

Dagen i dag har gått med til å gjøre klart for retur av materiell og informere frivillige og deltakere som har meldt seg på om at i helga kan de gjøre andre ting. Sykkelritt blir det i alle fall ikke, og kanskje er Hitrarittet arrangert for siste gang hvis ikke noen andre ildsjeler og sykkelentusiaster tar opp hansken.

– Leit er det for alle sammen, synes Ann Kristin. Jeg synes dette har vært en fin anledning til å vise fram Hitra på, men vi får det dessverre ikke til i år, beklager primus motor og entusiasten Ann Kristin Willmann, arrangementssjefen for Hitrarittet.

 

Les også