Anton Gabrielsen Berge er klar for første skoledag til høsten og kan stolt vise fram sekken.

39 elever er klare som skolestartere til høsten

Anton er klar for første skoledag og fikk skolesekken sin av lærer Camilla

Publisert: 6. juni 2019 11:15.

Del på sosiale medier:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Print Friendly, PDF & Email

Kontaktlærer Camilla Yttereng ved Knarrlagsund oppvekstsenter tar spent imot sine nye elever fra høsten. Sammen med foreldre og skolestartere får de hilst på hverandre og Camilla deler ut en splitter ny og fin skolesekk som skal fylles med bøker og penal. Anton Gabrielsen Berge synes det er stor stas å begynne på skolen.
- Jeg kan allerede regne til seks hundre og skrive fornavnet mitt, og jeg gleder meg å starte i 1. klassen, forteller Anton.

Annonser

Glad for å for å få Camilla som lærer

Anton har med seg mamma Anne Gunn Gabrielsen Berge når de som en av 39 skolestartere ved Hitraskolen får møte sin nye kontaktlærer og litt informasjon om hva som venter dem når skolen starter til høsten. Mamma Anne Gunn har hatt to andre barn som har vært gjennom dette tidligere og de har også hatt Camilla Yttereng som lærer ved skolen.

– Det er lenge siden de startet i første så det blir som å starte på nytt for meg også sier mamman Anne Gunn som sitter og følger med på at Anton allerede har fått sin første oppgave.

Alle skolestartere lager en tegning som lærer Camilla tar vare på og låser ned i sin skuff. Når de er ferdige med syvende trinn vil den bli åpnet og utdelt til dem igjen før de drar over på ungdomsskolen og neste store endring i skoletilværelsen.

Anton har tegnet ei brygge og kai som lærer Camilla skal ta vare på til han er ferdig med syvende klasse. Mamma Anne Gunn følger med fra bakgrunnen.

– Det er veldig trygt og godt at Anton får Camilla som kontaktlærer da vi som foreldre kjenner henne godt etter at våre to ungdommer som gikk her også hadde henne. Flink og trygt føler vi dette blir, og i en klasse på tre blir det jo veldig god kontakt mellom lærer og elev også, sier Anne Gunn som bor ikke så langt unna skolen i Knarrlagsund.

Alle får I-pad ved skolestart

Camilla bruker dagen til å få en god prat med alle skolestartere og ønske dem velkommen til skolen. Sammen med foreldrene går de gjennom forventninger og ting man må forholde seg til når skolebenken kaller til høsten. Tidligere var blyant og papir viktige ting i skolehverdagen, og er det fortsatt, men nå er den digitale verden vante ting å forholde seg til for en skolestarter på fem-seks år. Alle elever som starter i Htraskolen får sin egen I-pad ved skolestart, et verktøy som først ble funnet opp for ni år siden og som nå brukes daglig av svært mange.

– Hitra kommune har bestemt at alle førsteklassinger, femteklassinger og åttendeklassinger får sin egen I-pad ved skolestart denne høsten, og den er et nyttig verktøy i undervisningen, forklarer Camilla de spente skolestarterne. Men du venter vel kanskje mest på en annen tung jeg har i dag, sier Camilla til Anton i det hun kommer fram med en liten gave som alle førsteklassinger i Trøndelag får før skolestart. Ny skolesekk.

Fram kommer Camilla med en fargerik skolesekk der det står «Tipp topp Trønder». En hoppende glad Anton tar stolt imot, og mamma må hjelpe til med å få sekken på ryggen.

– Den er skikkelig fin, og her skal jeg ha bøker og skoleutstyret mitt når jeg drar til skolen, sprudler Anton over av glede da han prøver sekken.

Anton synes det er kjekt å ha med mamma Anne Gunn når de skal møte Camilla som blir kontaktlærer for han i 1. klasse til høsten. Alle tre er nesten like spente foran det som blir starten på mange år på skolebenken for Anton.

Store og små klasser på Hitra

Ved Knarrlagsund oppvekstsenter er det tre skolestartere til høsten forteller Camilla. I fjor var et unntaksår med ingen  skolestartere i denne kretsen, noe som er svært uvanlig. Så når Anton starter i første klasse i høst er det i en skole uten 2. klassinger.

Det er store forskjeller i antall elever ved de ulike skolene. Av de 39 skolestarterne er over halvparten elever ved Fillan skole. De øvrige skolene er preget av svært små skoleklasser.

De 39 elevene fordeler seg slik på Hitraskolene.

 • Barman oppvekstsenter 8 elever
 • Fillan skole 23 elever
 • Knarrlagsund oppvekstsenter 3 elever
 • Kvenvær oppvekstsenter 1 elev
 • Strand oppvekstsenter 4 elever

Annonser

Les også