- Gleder oss over å møte hyggelige gjester

Åpnet sommersesongen på Hopsjøbrygga søndag

Publisert: 30. juni 2019 11:36. Sist oppdatert: 1. juli 2019 9:16

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Søndag åpnet Hopsjøbrygga sommersesongen med åpen restaurant hver dag framover. Kjøkkensjef Christina Grønning og restaurantsjef Shajan Ghanfili kom opp fra Oslo siste uke og skal sammen med sitt team sørge for god sommerstemning på den populære brygga på Melandsjø.
- Vi gleder oss over å treffe alle hyggelige folk igjen, og være med å gjenskape den gode stemningen her på brygga, sier Christina som har satt sammen en spennende sommermeny.

Annonser

Et sterkt og godt team

I fjor var Christina og Shajan her med et team i ti uker under sommersesongen. Det ga mersmak for de drevne restaurantfolkene som til daglig driver restaurant i Oslo.

– Fjoråret ga oss mange gode tilbakemeldinger og vi ønsker å oppfylle gjestenes forventninger om smakfull mat og bidra til god stemning her på ærverdige Hopsjøbrygga, forteller Christina og Shajan i det vi møter dem i innspurten til søndagens åpningsdag.

Sammen med seg har de to driverne som skal skape stemning og hygge på Hopsjøbrygga to nye dyktige medarbeidere fra restauranten Sentralen i Oslo.  Det er trønderen Geir Torgersen fra Steinkjer som synes det er hyggelig å være tilbake i hjemfylket og kokkelærling Mads Ekrheim som skal drifte kjøkkenet sammen med Christina som har ansvaret for årets sommermeny på brygga.

–  Vi skal være i full drift hver dag fram til lørdag 3. august, og håper mange tar turen innom oss i sommerukene. Vi lover kortreist mat, rause porsjoner og en del nyheter fra fjorårets sesong. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger i fjor, og vi bygger videre på det, men med en del nyheter på menyen blir det, smiler Christina som ser fram til dagens åpning på brygga.

Denne sesongen håper hun at de skal gjøre det enda bedre og at både turister og øyværingene kommer innom.

Danske smørbrød og sjømatbord

Christina er opprinnelig fra Danmark med hjemsted ikke langt fra Aalborg. Det er derfor ikke unaturlig at hun tar med seg noen av de tradisjonsrike danske matrettene, danske smørbrød, om enn med en lokal vri med kortreiste råvarer.

– Det skal bli fyldige og rause porsjoner, og gjestene skal kunne både kose seg og bli mette når de kommer innom brygga og restaurant Landstryker’n.

Men det blir ikke bare danske smørbrød. Lokale retter fra øyregionen, og en meny preget av området de holder til i skal prege rettene gjestene kan velge blant.

– Likevel vil vi holde på den populære hjorteburgeren med noen endringer fra i fjor, og det blir pannestekt fisk og sau fra øyregionen, med vår vri på tilberedningen. Det er jo mange gode råvareleverandører fra området og det å kunne bruke kortreist mat, og utnytte alt råstoff i tilberedningen er viktig for oss.

Bryggas populære sjømatbord ble en suksess i fjor og det vil også bli gjentatt denne sommeren. Hver onsdag disker de opp med en mangfoldig buffet basert på smakfull og spennende sjømatretter.  Med god service og mat og servering tilpasset miljøet på Hopsjø håper de at gjestene kommer i hopetall til brygga i sommer.

Folket og stemningen gjorde at vi ønsket oss tilbake

Det har vært full aktivitet på brygga de siste dagene for å gjøre seg klar for åpning på søndag og selv om været som møtte dem ikke ga noen sommerstemning, er de fire restaurantdriverne på Hopsjøbrygga ikke skremt av det.

Det er folket og den gode stemningen til gjestene som gjorde at de kom tilbake i år, og det håper de øyværingene gjør denne sommeren også.

– Vi håper folk kjenner oss igjen og vi gleder oss til å hilse på alle som kommer tilbake og møte nye fjes sier Shajan som er den som møter gjestene i døra. Det er møtet med folket som skaper den gode stemningen, og det var så mange gode og varme mennesker vi møtte i fjor, så dette gleder vi oss til igjen forteller både Shajan og Christina som mener møtet med alle de hyggelige gjestene og gjorde at det var enkelt å ta turen tilbake.

Restauranten vil ha åpent kjøkken til klokka 21 hver dag, og ellers ha åpent så lenge gjestene trives her og koser seg.

Når vimpelen er oppe har vi åpent

– Når vimpelen svaier utenfor brygga holder vi åpent sier Christina som er forberedt på en hektisk sommer.

Sammen med seg har hun et sterkt team, som alle er drevne restaurantfolk som sørger for å ta imot sommergjester som stikker innom brygga for en matbit og besøke den gamle krambua som også holdes åpen i sommer. I bryggas tredje etasje er det også et hvalmuseum som viser hvalfangsthistorien på Hitra. Det er er lokalhistoriker Arve Ulrik Fjeldberg som har hatt ansvaret for å bygge opp, og i forkant av sommersesongen har også Arve hatt helgeåpent på Landstryker’n, Hopsjøbryggas stemningsfulle restaurant.

– Vi tar i mot alt fra enkeltpersoner som stikker innom, gruppebestillinger eller selskap. Det kan være smart å bestille bord for den som ønsker det, men vi prøver å gi plass for alle som kommer innom, og det håper vi det er mange som vil, enten det er til et dansk smørbrød på Hopsjøvis, eller du vil nyte noe godt fra vår rikholdige meny, sier bryggas kjøkkensjef Christina Grønning. Det er bare å ta kontakt på telefon sier hun sammen med Shajan.

Søndag åpner de bryggeportene for sommeren og erklærer Hopsjøsommeren velkommen uansett vær. Stemningen skal de skape med god mat, hyggelig service og sammen med trivelige gjester som tar turen til Hitras ærverdige handelssted Hopsjø.

Annonser

Les også