Aleksandra Konarska ble tildelt Frivillighetsprisen for 2018 for sitt arbeid. Hun var forhindret fra å møte lørdag kveld og Nina Nesset fra Sandstad Idrettslag mottok prisen på vegne av Aleksandra.

Hitterkvelden 2019

Årets Frivillighetspris gikk til Aleksandra Konarska

Publisert: 23. mars 2019 18:52.

Del på sosiale medier:

  • 136
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Årets Frivillighetspris går til en person som har brukt sin frivillighet på et område som ikke har lange tradisjoner her på Hitra, men som takket være en frivillig ildsjel er blitt til et levende miljø. Denne personen er ikke en innfødt hitterværing, men kom hit i 2007. Og her har vedkommende bosatt seg, og blitt en tilflytter som har gjort hitterværing av seg, introduserte ordfører Ole Haugen dagens prisvinner.

Annonser

Selv var hun dessverre forhindret fra å møte i kveld på grunn av sykdom, men publikum ga stor applaus da de ble klar over hvem som fikk årets Frivilighetspris.

Aleksandra nr 3 fra venstre. I dag ble hun tildelt Frivillighetsprisen i Hitra kommune for sin innsats.

Ordføreren fortsatte begrunnelsen for årets Frivillighetspris.

«Denne personen er særlig opptatt av arbeid med barn og unge, og det er da også her hun gir sin frivillige innsats. Av yrke er hun utdannet statsviter og lærer i engelsk og jobber i dag full stilling på Fillan skole. Men som ung holdt hun selv på med ballet og turn, og det er dette hun brenner for og som hun gir nye generasjoner opplæring i og interesse for.

Hun startet en turngruppe på Knarrlagsund allerede i 2011, tre grupper med over 30 barn, og her kjøpte hun inn mye utstyr til gruppen av sponsormidler hun fikk. Det ble en profesjonell trampoline, air track-matte, og mange andre forskjellige typer matter.

Etter noen år flyttet hun tilbudet til Sandstad da hun selv flyttet til Badstuvika. Her trener hun i dag barn og unge to dager i uken på Sandstad Idrettshus. Det gis opplæring i både dans, akrobatikk og cheerleading.

På Hitra24.no sin nettside kan vi lese følgende beskrivelse av tilbudet: «To ganger i uka samles 28 barn i aldersgruppen fra 1. klasse til 9. klasse på idrettshuset på Sandstad. Under kyndig, men myndig instruksjon av trener hadde jentene innøvd et eget program for helgas opptreden».

Selv sier hun om tilbudet: «Vi har nok en del leik, men jeg er nok en ganske streng trener. Det er faste punkter på treningen og det er klare regler vi skal gjennom».

Les hele artikkelen om Aleksandra her.

Av de som kjenner henne beskrives hun som veldig entusiastisk, dedikert og bruker mye av sin fritid på de tilbudene hun gir. Hun er raus, empatisk, åpen og veldig engasjert i alt hun gjør. Og det hun gjør i sin fritid er kort og godt utallige timer med gratis, frivillig arbeid. Hennes entusiasme er smittsom og hun stråler med en positiv energi som motiverer og begeistrer både elevene og foreldrene.

Hitra kommune gratulerer med Frivillighetsprisen for 2018 som går til:

«Aleksandra Konarska for hennes engasjement og frivillige innsats for barn og unge innen turn, akrobatikk og cheerleading».

Annonser

Les også