Tirsdag ettermiddag var alle elevene klare for å ta i mot de første gjestene på sin pop-up-restaurant på Guri Kunna.

Restaurant "Havtrøflene" har åpnet dørene

Årets gourmet-måltid er klart for servering

Publisert: 26. mars 2019 16:06.

Del på sosiale medier:

  • 117
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Hovmester Eirik Hammervik Nilsen på restaurant "Havtrøflene" åpnet dørene for de første gjestene klokka 15 i dag tirsdag ettermiddag.
I tre dager framover skal elevene på Guri Kunna servere lokalbefolkningen et bredt utvalg av smakfulle retter.
- Vi har veldig mye godt å by på og jeg har smakt på alle retter. De er bare helt fantastisk lover den sytten år gamle gamle hovmesteren, Eirik fra Hammervika.

Annonser

I dag åpnet dørene for det mange betrakter som årets happening ved Restaurant og matfag ved Guri Kunna videregående. Elevbedriften «Havtrøflene» har en rikholdig og spennende meny klar for alle gjestene som har bestilt bord de kommende tre dagene mellom kl 15 og 19 fram til torsdag.

Det er elevbedriften på vg 2 som har hovedansvaret hvert år, og sammen med vg 1 på restaurant og matfag står de sammen om gjennomføringen.

– Det blir litt stress nå mot slutten, men vi har forberedt oss godt i nærmere tre uker nå på disse dagene forteller hovmesteren sjøl, Eirik Haammervik Nilsen som selv går på vg 2 på resturant- og matfaglinja ved skolen. Nå gleder vi oss bare til de første gjestene skal komme i dag forteller han til Hitra24 bare et par timer før ankomst av forventningsfulle gjester.

– Veldig mye godt

For den som har fått anledning til å prøve skolens restaurantmeny de siste årene vet at det ligger mye arbeid bak, og lista er lagt høyt både når det gjelder meny og presentasjon.

– De siste tre ukene har vi valgt ut meny, laget bordplan og prøvesmakt retter forteller Eirik.

Kjøkkenet har blitt omorganisert til et skikkelig a la carte kjøkken, varer bestilt og elevene har gått gjennom alt fra kunnskap om allergener i mat og drikke (noe som er påkrevd i dag), vinkurs og prøvesmaking slik at de kan gi de beste anbefalinger og gjort det siste av mange praktiske oppgaver.

 

– Til åpningen i dag klokka 15 var duker og lys på bordene, servitørene dresset opp med nystrøkne skjorter og antrekk, og hovmester Eirik Nilsen har booket og holder orden på bordbestillingene etter hvert som de kommer inn. Har du ikke sikret deg bord ennå, må du være rask ute for her går det unna. Ring hovmesteren på 454 59 228 for å se om du kan sikre deg bord

De 14 elevene, der fire er fra Hitra, ved matfaglinja vil virkelig få prøvd seg denne uka og det er nok mange sommerfugler i magen både til elever og lærere som alle føler de skal ut i en ilddåp denne uka.

Innholdsrik meny med kortreist mat

Som tidligere år, kan det også dette året presenteres en innholdsrik og en smakfull meny. Vi kommer tilbake med en bedømmelse av årets meny når vi har fått prøvd oss gjennom flere av rettene. I år finner du forretter med både hjort, kamskjell og laks på fatet. Ellers serverer de både fiske- og kjøttretter, så det bør være noe for enhver smak.

Hovmester Eirik avslører noen av rettene for oss på forhånd, og vi får vite at det er både kveite og lam på menyen, i tillegg til annet godt. Spennende presentert blir det også. Og til ethvert måltid skal det selvfølgelig avsluttes med noe søtt og godt og her har de spennende og gode desserter.

Hva vi går for ennå, det vet vi ikke, men at dette blir en av årets happeninger med spennende smaksopplevelser det er vi sikker på. Skolebenken er byttet ut med krevende og forventningsfulle gjester og i dagene settes de virkelig på prøve.

Vi i Hitra 24 sier bare nam, nam og ønsker lykke til med restaurantuka, og gled dere alle gjester. Dere kan vente dere en smaksopplevelse. Et lite hint til gjestene fra oss i Hitra 24; vær raus med dagens tips når betalinga kommer. Det kommer godt med i ei reisekasse som skal gi enda mere inspirasjon og faglig påfyll til hele denne ivrige gjengen. 

Annonser

Les også