May Andreassen ved mikrofonen og Turid Glørstad tok i mot årets næringspris på vegne av Kystplan. Prisen består av et diplom og en sjekk på 15.000 kroner.

Hitterkvelden 2019

Årets Næringspris gikk til Kystplan

Publisert: 23. mars 2019 19:27.

Del på sosiale medier:

  • 162
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Kveldens tredje prisutdeling gjelder næringsprisen for Hitra. Ordfører Ole Haugen kunne sammen med banksjef Tor Espnes i Hemne Sparebank avsløre årets vinner av Hitras næringspris, noe som er utført seks ganger tidligere her på Hitterkvelden fortalte ordføreren. Årets vinner ble Kystplan, en bedrift bestående av bare damer. De mottok prisen til stor applaus.

Annonser
Før ordføreren introduserte den syvende prisvinneren av næringsprisen som er utdelt under Hitterkveldene, forklarte ordfører Ole at det også var syvende gangen vi gjør det her i samarbeid med Hemne Sparebank som tok opp tråden da de etablerte seg på Hitra. Juryen hadde bestått av banken, næringsforeninga, lokalavisa Hitra-Frøya og representanter fra Hitra kommune.

Så ga ordføreren begrunnelsen for årets vinner av Næringsprisen.

Årets pris går til en bedrift som er en typisk kompetansebedrift. Ikke bare innehar den relativt stor kompetanse hos egne ansatte men den er også en sterk bidragsyter til å heve kompetansen til andre ikke bare i øyregionen men også langt utover det.

Tidligere måtte øyværingene til storbyen for å få utført de tjenester som selskapet leverer. For vel 12 år siden så de en nisje i markedet, tok sjansen og etablerte bedriften på Hitra. Man kan tenke seg at det skulle litt mot til for å etablere en slik bedrift, særlig når det er snakk om damer som etablerer seg i en nokså mannsdominert bransje.

De ansatte i denne bedriften møter kundene i bygg- og anleggsbransjen med stor ydmykhet, bein i nasen og kontroll på detaljene. Gjennom samarbeid med andre, finner de best mulig løsning for kundene slik at de får bitene på plass og kan få realisert drømmer og ideer.

Bedriften har bygget stein på stein gjennom mange år og er i dag en bedrift med snart 8 ansatte, bedriften har hovedkontor på Fillan med avdelingskontor på Steinkjer, Brekstad og i Blått kompetansesenter på Frøya.

At det er 8 damer ansatt sies å være en tilfeldighet, med det som ikke er tilfeldig er at damene går utradisjonelle veier både i markedsføring og ved å by på seg selv på sosiale medier, enten det er julekort eller andre «happenings» som kan deles.

Og mantraet har gjennom 12 år vært «Det må da gå an!»  Og ja, de har vist at det går an, de har vist at også damer kan skape sin egen arbeidsplass i en ellers  noe atypisk bransje på Hitra. Dette er eksempel til etterfølgelse, de har gått opp løypa og kan være forbilder for flere damer som absolutt trengs innen næringslivet, ikke minst lokalt.

Virksomheten som i år tildeles næringsprisen er Kystplan med May Andreassen og Turid Glørstad

Annonser

Les også