I arkivet med Kim#4 Frøyaferja

Publisert: 24. februar 2018 14:20. Sist oppdatert: 14. juni 2018 12:45

Del på sosiale medier:

  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det er helg og i Hitra 24 er det klart for et nytt klipp i serien Arkivet med Kim. Denne gang er det den gamle Frøyaferja vi får et levende gjensyn med. Men i dag vil Kim gjerne ha litt hjelp fra dere.

Annonser

Kan du hjelpe Kim?

Helgas klipp er fra den gamle Frøyaferja og er trolig filmet en gang på 60-tallet, kanskje kan det være ved åpningen av sambandet Kjerringvåg – Flatval i 1964? Dette sambandet varte jo helt fram til Frøyatunnelen ble åpnet 23. juni 2000 og ferja hadde sin siste tur.  Kim kom over filmen da han gikk igjennom en hel del gamle ruller uten nedskrevet informasjon. Har du noen informasjon om når det eksakt kan være fra, litt informasjon om ferja eller om hvem vi ser på filmen. Ta kontakt med Kim på Videomagi eller send et tips til oss i Hitra24 på vår tipsgenerator til høyre på siden.
– Det hadde vært flott å visst litt mer om klippet, så ikke nøl med å skrive til meg.  God helg til dere alle sammen, sier Kim

Kim trodde på drømmen

Det finnes mange eksempler på at lidenskapen for kunst lett kan gå fra å være en aktiv hobby til å bli en livslang oppgave med å gjøre kunsten om til levebrød. Få har imidlertid ofret så mye for å dyrke sitt kreative fagfelt som Kim Jektvik fra Melandsjø. Kim lever og ånder for filminteressen og har flere ganger gjort seg bemerket for sin videokunst både her hjemme og i Norge forøvrig. I dag driver Kim firmaet Videomagi og fra sitt studio i Trondheim har Kim gjort levebrød av sitt livs største interesse Film, animasjon og 3d.

Et dykk i arkivet

Kim hadde tidlig tilgang på godt videoutstyr og gjennom unge år brukte han kamera mye og flittig. Mange lange timer har det også blitt med å spille over analoge filmer til digitale klipp, noe som samlet sett har blitt litt av et videoarkiv med stor størrelse.  Vi i Hitra 24 har vært så heldige å få dykke ned i arkivet med Kim og derfor vil vi i denne serien presentere små og store begivenheter i levende bilder.

Har du filmklipp liggende vil vi gjerne komme i kontakt med deg

Vi vet det er mange som sitter på unike, gamle filmklipp fra Hitra. Har du det vil vi gjerne komme i kontajjt med deg slik at vi sammen med Kim kan se om dette er noe vi digitalisere og legge ut her på våre tilbakeblikk. Ta gjerne kontakt med oss på mail redaksjonen@hitra24.no

 

Annonser

Les også