Se alle bildene fra årets Hitraløp

Arrangøren av Hitraløpet var ikke heldig med været og opplever færre deltakere

Publisert: 31. mai 2019 10:11.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Hitraløpet samlet mange barn og en del voksne under sure værforhold i idrettsparken i Fillan torsdag. I fjor ble løpet utsatt etter dårlig vær,og i går ble det enda førre deltakere etter at værgudene ikke viste seg fra sin beste side.
- Det var god deltakelse fra småskoletrinnene, men ellers merker vi en en nedgang i antall deltakere, så vi må nok ta en vurdering av framtida for løpet sier Ola Kvaale i Hitra Friidrettsklubb.

Annonser

Kvaale hadde på forhånd håpet at mange tok turen til idrettsparken i Fillan og det var lagt ned et stort arbeid med å lage flere løyper og stille med fine premier. I fjor ble opprinnelig løp utsatt da det opprinnelig skulle gå på grunn av dårlige værforhold, og da det ble arrangert omtrent på samme tid som i år var det en flott dag. I år var nok ikke værgudene helt på arrangørens side og det var surt og kaldt for de ivrige deltakerne.

–  Dagen ble likevel i for seg grei, men vi er ikke helt fornøyde da deltaker antallet faller i år som i fjor, forteller Kvaale. Vi var noe uheldige med været da det var noe surt og kalt på banen og det kan vel kanskje være noe av årsaken til det lave antallet deltakere tror jeg sier han etter løpet.

Totalt var det 195 løpere som stilte til start i de ulike klassene fra mosjon til elite, samt barneklasser. Tidligere har Hitraløpet samlet opp mot 600 deltakere, og med synkende deltakerantall og dårlig vær sliter arrangøren litt.

Se alle bildene fra arrangementet. Foto: Raymond Lervik

Barneløpene var det som ga arrangøren den beste følelsen i går. Her var det rimelig god deltakelse og spesielt var det bra oppslutning om klassetrinnene 1. til 4. klasse. Her var det 48 deltakere som gjennomførte løpet.

– Det virker som ungene koste seg i løypa. Det er tross alt det viktigste med hele arrangementet. Vi hadde også flere yngre lokale løpere som tok en ekstra runde i hovedløpet, totalt var de seks elever fra barneskolene som fullførte 6 km løypa, i følge Kvaale

Vinner tidene var også sterke der både vinnertiden for kvinnene og mennene var nære løyperekorden.

– Det var mange lyspunkter, så absolutt, men vi må nok dessverre ta en evaluering i forhold til arrangementet og se om løpet et liv laga oppsummerer Kvaale like etter at en lang arrangørdag er over.

 

 

Les også