Det gule, nokså slitte bakeribygget som ligger langs fasaden mot fylkesvei 714 gjennom Fillan sentrum går i disse dager gjennom en total «make-over». Dette var et av de første næringsbyggene som kom opp i Fillan sentrum og var vel overmodent for at noen ville og kunne gjøre noe med det. Nå skjer det etter at KI overtok eiendommen fra Ole Kristoffersen og Robert Knutshaug, som eide KriHer eiendom sist.

– Det er gledelig at det endelig skjer noe sier den tidligere eieren Ole Kristoffersen. Med en gang KI kom inn begynte ting og skje og jeg tror hitterværingene vil bli fornøyd med denne oppgraderingen som endelig kommer.

Det har vært full aktivitet både innenfor og utenfor bygget de siste ukene. Tidlig i juni kom Kystavfall og fjernet gamle betongdekker og slitne vegger som skal sorteres, og bygningsarbeiderne fra Hitra Bygg & Snekkerservice skal forvandle det slitne og gamle «Bakeribygget» til et moderne forretningsbygg midt i Fillan sentrum.

Ole Kristoffersen er i dag senterleder på Hjorten Kjøpesenter som KI kjøpte opp tidligere i 2018, og her jobber Ole nå på spreng med nye spennende utbyggingsplaner. Men vi tar en prat med driftsdirektør Kåre Ottesen som er mannen som har ansvaret for den pågående oppgraderingen. Han har tydeligvis nok å henge fingrene i for tida.

Hva skal det bli ut av de gamle produksjonslokalene der det tidligere ble bakt brød og laget de herligste napoleonskaker?

– Vi tok tak i dette med en gang vi tok over i desember og kort fortalt blir det en skikkelig totalrenovering. Det bygningsmessige har vi gått gjennom, laget nye tegninger sammen med Sørli Arkitekter og rivingen av det gamle bygget startet fort opp. Tidligere i sommer var vi kommet så langt at vi kunne legge nytt betongdekke og etasjeskiller i den gamle bakerisalen, det nærmer seg slutten på det nå. Det virker kanskje litt kaotisk, men vi har en stram tidsplan for å bli ferdig i god tid før jul, forteller Ottesen mens han stikker innom byggeplassen og sjekker ut at framdriften går etter planen.

Bakeribygget slik det blir seende fra Fv. 714.   Foto: Sørli Arkitekter

Slik ser tegningene av fasaden ut mot hovedveien gjennom Fillan sentrum. Utvendig vil  vil bygget framstå i ny drakt og innvendig vil vi få et topp moderne næringsbygg med nye butikker, samt flere leiligheter i 2. etasje med veranda ut mot hovedveien.

Ferdig før jul 2019 – ett år etter oppkjøpet

Når anleggsfolka fra Hitra Bygg & Snekkerservice har gjort om det som ser ut som en kaotisk byggeplass i dag, til et velfungerende næringsbygg innen november skal det nye virksomheter inn for å tilby sine tjenester for øyværinger og fritidsbeboere.

– I andre etasje inn mot Sentrumsgata vil Byggtorget åpne egen butikk på det 260 kvadratmeter store lokalet. Det vil være fokus på interiør og innredning, mens tyngre byggvarer fortsatt vil distribueres ut fra lokalene i Knarrlagsundet og på Sistranda. Her satser vi på å nå alle som tar turen innom handelssenteret i Fillan og som ønsker å finne flest mulig tilbud bare i gangavstand fra hverandre sier Kåre Ottesen, som tross fjerning av gamle gulv og vegger som kjøres bort av Kystavfall, ser like rolig ut.

I slutten av juni er allerede nye etasjeskillere i betong på vei opp. Nye fundament er satt opp og det det store bygget deles opp i to etasjer og nye fasader..

Han vil ikke avsløre alt som kommer inn i bygget ennå, litt må vi spent finne oss å vente på, men i første etasje kommer det i alle fall en fullverdig elektrobutikk, en food-court med utvalg fra fremmede smaker og asia-butikk, og i andre etasje blir det også flere leiligheter for utleie.

– Det er meningen vi skal være ferdig i god tid før jul, slik at butikkene kommer seg på plass før julehandelen og da vil hele bygget fremstå i en helt ny drakt forsikrer Kåre Ottesen.

Det jobbes i hele sommer for å få bygget ferdig før årsskiftet. Dette blir en kraftig fornying i Fillan sentrum.