Bård Bagøien viser hvor enkel den nye betalingsløsningen til Coop fungerer. Nå bruker han telefonen til å betale i kassen.

Merker en voldsom vekst hos Coop Extra

Bård lar kundene betale via telefonen sin når de handler

Publisert: 29. august 2019 14:50.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det er stadig flere som handler hos Coop Extra på Fillan og butikksjef Bård Bagøien opplever bare mer og mer handel. Nå gjør han hverdagen enklere med at kundene også kan betale via telefonen sin når de handler.
- Vi vil gjøre handleturen stadig enklere for kunden, og dette er bare et steg på veien, forteller den travle kjøpmannen som også begynner å ha mye klart for hvordan den nye utvidete butikken skal bli når Hjorten kjøpesenter bygges ut.

Nå kan du la lommeboken ligge når du handler hos Coops butikker  og betale med Coopay på mobiltelefonen. Bård Bagøien hos Coop Extra i Fillan er en av de første i landet som tar i bruk løsningen.

– Vi gleder oss over endelig å kunne tilby mobilbetaling til medlemmene våre. Coop-appen benyttes allerede i dag for å registrere kjøpeutbytte og andre medlemsfordeler, og ved å legge inn muligheten for å betale vil handleturen forenkles ytterligere, sier Bård Bagøien som er daglig leder på Coop Extra Hitra.

Butikken på Hitra er en av de første som tar dette i bruk når Coop innfører sin egen betalingsløsning via mobiltelefon, Coopay. For å bruke Coopay må du aktivere tjenesten i Coops medlemsapp.

– Det er veldig enkelt forklarer Bård mens han viser oss hvordan det fungerer. Gå inn på medlemsappen din, legg til betalingsløsning og skann i kassen og da har du betalt og registrert handelen din. Veldig greit og oversiktlig forteller kjøpmannen i Fillan, og alle kjøp registreres i fordelsregnskapet ditt legger han til.

Vokser stadig – både i omsetning og ansatte

Det er hektiske dager på dagligvarebutikken midt i Fillan sentrum. De ansatte opplever en voldsom økning i omsetningen, og den slutter aldri å avta i følge Bagøien.

– Vi er den butikken i Norsk butikkdrift som har størst vekst og også i sommermånedene her har vi hatt en voldsom økning fra i fjor. I år er det 13-14 prosent vekst og det ser ikke ut til å avta, «duppen» har liksom ikke kommet enda og vi må stadig ansette flere folk. I neste uke starter det et par nye medarbeidere igjen og vi blir rundt 16 ansatte nå, en brukbar arbeidsplass det også.

Det er ikke bare nye betalingsløsninger og forenklinger som skal gjøre Hitras eneste coopbutikk forberedt til å ta imot flere handlende. Tidligere har de varslet at de vil øke arealet og bygge ut på Hjorten kjøpesenter. I følge Bård jobbes det for fullt med dette og han kan så vidt vise oss noen bilder der designet er tegnet inn og de handlende vil møte en topp moderne dagligvarebutikk når dette står ferdig. Slik vi forstår det er det ikke lenge til alt dette er klargjort og de kan avklare med utbygger hvordan det skal bli når de utvider arealet med 50 prosent.

– Når vi blir ferdig utbygd runder vi nok 90 millioner i omsetning, og da vil både stort vareutvalg, enkle betalingsløsninger og innbydende lokaler gjøre hverdagen enklere for oss ansatte og for våre kunder.

I dag har butikken en stor grad av helgehandel der mange gjør storinnkjøp, og dette krever betjente kasser, men når «nybutikken» står ferdig vil de også ta i bruk selvbetjente kassepunkt for å ta unna det som er såkalt småhandel.

– Men vi opplever som sagt en eventyrlig vekst og skjønner det nesten ikke selv, sier en hektisk men smilende kjøpmann på Hjorten kjøpesenter.

Les også