Ola ved Ansnes Brygger trodde det var et eldresenter som skulle komme på besøk. Det var derimot Dahls-ølets venner og akkurat denne dagen gikk han tom for Dahls. Les den hjertelige historien.

Ola Sirus hører tydeligvis litt dårlig. Det ble det forviklinger av.

Besøket fra eldrehjemmet viste seg å være Dahls-ølets venner – og da var det tomt for Dahls

Publisert: 7. april 2019 11:42.

Del på sosiale medier:

  • 378
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

-Det ble en morsom historie av det, og tross at vi var tomme for Dahls, ble vi beæret med diplom som anbefaler puben vår for ølelskere, ler Ola Sirus Skjåk-Bræk, ved Ansnes Brygger. 

Annonser

Alt gikk ikke helt etter planen da Ansnes Brygger fikk besøk fra en bussgruppe fra Trondheim lørdag.

-Det hender seg jeg hører litt dårlig, så etter telefonsamtalen der bestillingen kom, skrev jeg «Dalsaunets venner» i ordreboka. Jeg trodde dette var et eldrehjem eller pensjonistklubb, og de fikk honnørpris på sjømatlunsj hos oss, ler Skjåk-Bræk.

Men «Dalsaunet» var «Dahls-ølet» og gruppa som kom var 27 av ølklubbens nærmere 100 medlemmer.

-Da de kom inn døra var det første de spurte etter øl. Jeg sa; ja, du er kanskje glad i øl og peka på den store Dahls-logoen på skjorta til en av dem. Han svarte; ja, vi er jo ølklubben. Da gikk det opp et lys at det måtte ha skjedd en misforståelse, og vi begynte å glatte over så godt vi kunne, ler markedsansvarlig Venke Glørstad.

Gikk tom for Dahls

Men forviklingene sluttet ikke der.

-Da øl nummer to var tappet begynte det å renne urovekkende sakte, og da vi skulle skifte fat, oppdaga vi at det var det siste med Dahls som vi kunne bruke på lagret.

Glørstad forklarer at de er i ferd med å skifte til nytt og bedre tappesystem, og alle fatene som nå er levert er med nytt system og koblinger som skiftes på mandag.

-Det er sjelden vi er tomme for noe så selvsagt å ha i en trøndersk bar, som Dahls-pils, og det passa seg jo særdeles dårlig at vi ble det da ansatte og trofaste tilhengere av dette bryggeriet kom. En forslo at vi kjørte på butikken og kjøpte ei kasse, men de fleste tok dette med godt humør, smiler Skjåk-Bræk.

Ola avlyste rib-turen han hadde tenkt seg på og ble igjen for å ta ølklubben med på omvisning i sitt eget bryggeri, og holde foredrag for dem om plassen og ølproduksjonen.

– Som en sa; Dahls drikker vi da hele tiden likevel, så det er morsomt å prøve noe annet. Og vi hadde jo 30 andre øl og tilby dem, humrer Glørstad som forteller om det som ble en morsom historie.

Med dekknavn «bokklubb»

Dahls-ølets venner kosa seg med sjømatbuffet, masse Ansnesbrygg og til og med en og annen Mack.

-Men de ville helst ha det servert i Dahls glass, så de ikke skulle bli påminnet at de drakk konkurrentens øl, ler Glørstad.

Etter mat ble de allsang av drikkeviser og en hyllest til Dahls-ølet ute i strålende sol på terrassen på Ansnes.

-Jeg spurte om jeg fikk filme dem mens de sang og legge ut på facebook. Det gikk ikke lange stunda før en dame kommenterte; «Er det der du er ja, Kenneth? Skjønner ikke hvorfor du sa du skulle på tur med bokklubben». Dette var en morsom gjeng å ha på besøk.

Fikk diplom

-Vi fikk mye skryt av ølet vårt. Til slutt var de så fornøyde med oppholdet, at de har planlagt neste tur der de også skal få med seg øl-hoppingen vår der vi besøker øyenes tre bryggeri. Til de kommer neste gang har vi fått de nye smaksplankene til ølsmaking som vi har bestilt, så det kan vel hende de vil smake noe annet enn Dahls neste gang også. Og da vet vi hvem vi får besøk av, ler de to.

Og før de tro tilbake til Trondheim kom de inn med en diplom til å henge på veggen der Dahls-ølets venner anbefaler puben på Ansnes Brygger for øl-elskere.

-Det er ikke verst for en pub som for øyeblikket er tom for Dahls, ler Ola Skjåk-Bræk.

Ved neste telefonbestilling må nok væreieren på Ansnes høre ekstra godt etter, ellers kan det nok hende de besøkende tror de er kommet til en som passer på eldresenter, om enn et livlig eldresenter.

Les også