– Besteforeldre er ivrige kunder hos Ringo

Publisert: 9. august 2019 11:38.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Monica Hammer har fylt opp hyllene med skolesaker på Ringo-butikken i Fillan. Akkurat nå er det mange innom for å ha alt klart for skolestart i neste uke, forteller hun, men det har vært en hektisk sommer på det som for mange er barnas eldorado på Hjorten Kjøpesenter.
- Da sommeren startet med litt dårlig vær, var det mange besteforeldre innom med barnebarn som fant aktiviteter og spill for bruk innendørs, og når sola kom gikk bassengene ut i full fart, smiler Monica som boltrer seg i bøker, leker og spill i det velfylte butikklokalet.

Annonser

Godt forberedt til skolestart

De siste ukene har Ringo-butikken fylt opp hyllene like innom inngangen med skolesaker. Det er mange innom som skal fylle opp skolesekken med nytt materiell eller til og med kjøpe ny ransel. Utvalget er stort i den lokale butikken.

– Vi merker at det snart er skolestart, og da kommer barn og foreldre innom for å handle alt fra penal, skolesekker og skriveblokker sier Monica som har jobbet på Ringobutikken ett års tid nå.

Hun veksler mellom å være her på Fillan, og butikken på Sistranda. Ved årsskiftet var det Hege og Kjartan Ervik som overtok butikken på Fillan etter Karl og Ann Karin Vatn som valgte å trappe ned. Ervik drev fra før Bokormen på Sistranda, og med en utvidelse av virksomheten her på Hitra kunne de klare å gi kundene et bedre tilbud samlet sett forklarte Hege Ervik, den nye butikkdriveren, etter overtakelsen. Det har vært en suksess i følge Monica Hammer som betjener kundene som kommer innom i dag.

Dårlig sommervær er en god Ringo-sommer også

Og det har vært stor aktivitet og mange kunder denne sommeren forteller Monica. Med et bredt vareutvalg spesielt rettet mot barn, men også med et bredt utvalg av bøker for alle aldre er det få som går tomhendt hjem når de er innom butikken.

– Da sommeren starte var det jo litt dårlig vær, småkaldt og surt, og da er det om å finne på noe som aktiviserer inne. Da var det mange innom oss, både besteforeldre med barnebarn og hyttefolk som koste seg på hytta og gjerne var på utkikk etter å finne som kunne aktivisere hele familien. Da gikk det mye brettspill, kortstokker og puslespill, så mobilen har tydeligvis ikke overtatt alt ennå, forteller Monica mens hun viser oss rundt i den innholdsrike butikken.

Det er mer som et skattkammer for de aller yngste å stikke innom den lokale leketøysbutikken, og de fleste som stikker innom kjøpesenteret med barn blir dratt inn her kan det virke som. Sammen med Monica og Hege som begge skifter på å være noen dager på Hitra og noen dager på avdelingen på Frøya, hjelper fortsatt Ann-Karin Vatn til et par dager i uka. Hun klarer ikke å slippe taket helt ennå, smiler Monica, og føler det er trygt at dama alle ungene kjenner som Ringo-dama fortsatt kan ta noen dager i butikken.

Med sommer kommer også sol, heldigvis, og i hetebølgen som kom over øyregionen nylig ble det mange som stakk innom for å sikre seg et basseng for å kjøle seg ned.

– Da varmegradene steg voldsomt gikk bassengene unna som «varmt hvetebrød» og ble nok benyttet for avkjøling og vannlek for de aller yngste. Men ellers har jo det store utvalget av bøker også vært en sommerklassiker. Når folk slapper av og skal kose seg er det mange som nyter late sommerdager med ei god bok, og papirboka har så absolutt ikke gått ut på dato ennå forsikrer Monica.

Sommerens boktopper

I følge henne virker det som de fleste fortsatt setter pris på å bla i ei god papirbok, og krimbøker er jo et sikkerstikk som sommerlektyre. I sommer har det gått mye av det, samt mange romaner og lettleste bøker. Det butikken ikke har i sine hyller skaffer de på kort varsel i følge den bokinteresserte damen som tidligere har jobbet på biblioteket også.

– To av sommeren og høstens store boktopper er bøkene fra de norske forfatterne Jo Nesbø og Ingvar Asbjørnsen. Nesbø er jo verdenskjent som krimforfatter og med sin velkjente hovedrollefigur Harry Hole har han mange følgere som elsker å lese bøkene sine. Ingvar Ambjørnsen er en annen verdenskjent forfatter og han kom tidligere i år ut med en ny bok i Ellingserien, «Ekko av en venn» som er den femte boka i en oppfølging av den populære Elllingserien. Han hadde jo egentlig avsluttet etter fire bøker, men Ambjørnsens femte bok har og vært en bestselger i sommer, forteller bokhandleren og den nye Ringo-dama Monica Hammer til Hitra 24.

I skarp konkurranse med nettsalg og tilbud, liker folk å komme innom en lokal bokhandel og lektøybutikk, slik at de både kan se og kjenne på varene de vil ha der og da. Med lojale kunder fra lokalbefolkningen og feriefolk som kommer innom er det fortsatt liv laga for slike butikker i øyregionen.

Les også