Beslagla førerkort etter at betongsøyler falt av lastebil

Publisert: 5. november 2018 8:06.

Del på sosiale medier:

  • 27
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Politiet har tatt midlertidig beslag i førerkortet til lastebilsjåføren som mistet deler av lasten sin i Snildalen mandag morgen.
- Vi ser såpass alvorlig på hendelsen og tok derfor beslag i førerkortet, men føreren har motsatt seg dette, forteller seksjonsleder Randi Fagerholdt ved Orkdal lensmannskontor.

Annonser

Det var sjåføren som fikk lasten over sin egen bil som meldte fra fortalte politiet.

– Det var to betongsøyler som var falt av en lastebil og traff siden på en møtende bil, forteller Oseid på operasjonssentralen. Uhellet skjedde i Snildal på FV 714, og bilisten som fikk lasten i siden fikk sidevinduet på førersiden slått inn. Det opplevdes som ganske dramatisk, sa Oseid.

Tatt beslag i førerkort

Lastebilen kjørte videre etter uhellet, men politiet fikk kontakt med han og han kom tilbake til skadestedet der politiet var.

– Etter at vi har vært på stedet og snakket med begge parter, ble det tatt beslag i lastebilsjåførens førerkort, forteller Randi Fagerholdt i formiddag. Sjåføren samtykket ikke i beslaget og politiet har nå sendt saken over til politijuristen som vil vurdere videre pådømmelse av beslaget i retten, forteller hun.

Påtalemyndigheten har tre uker på seg til å fremme saken for retten, for der å få vurdert beslaget nærmere, opplyser politiet.

– Det var to betongsøyler som har falt av lastebilen og det er opprettet sak på dårlig sikring av lasten i følge Fagerholdt. Heldigvis fikk det ikke personskader denne gangen, men vi har vurdert skaderisikoen som høy med de to søylene som falt av, og derfor beslaglagt førerkortet, sier Fagerholdt.

I følge lastebilsjåføren skal han ha bremset for et rådyr, og lasten har da falt av. Det ble ingen personskader, men materielle skader på den møtende bilen som fikk søylene i siden.

 

Les også