Det var et trist syn da elevene ved Knarrlagsund Oppvekstsenter skulle ut i marka - Black friday får en annen betydning etter dette.

- Et syn som var alt annet enn fornøyelig

Black Friday fikk en annen mening for ungene

Publisert: 23. november 2018 11:17.

Del på sosiale medier:

  • 58
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Knarrlagsund Oppvekstsenter forteller at begrepet Black Friday dessverre får en litt annen mening i dag, etter gårdagens tur i marka med ungene.
- Torsdag var skolen på tur til Mastadvatnet, og det som møtte store og små var alt annet enn fornøyelig, skriver de som en advarsel på sin facebookside.

Annonser

Kom til ramponert gapahuk

Her har det skortet på omløp i de høyere deler av menneskekroppen når man forlater åstedet, antyder de på en aldri så forsiktig måte uten å gå for sterkt ut, men det var sterke inntrykk som møtte gruppa da de kom fram.

– Trappetrinn er bevisst ødelagt, spiker er slått inn underfra enkelte steder for å utgjøre fare for hullete sko og føtter, forteller de når inntrykkene har lagt seg.  Spiker, plast og søppel lå spredt, og båter var lagt slik at utstyr manglet, og vann og is måtte fjernes før man i det hele tatt kunne vurdere bruk, skriver de.

Samtidig som de dokumenterer de mange inntrykkene med beskrivende bilder som får leseren selv til å tenke. Hvorfor?

Kommer med en vennlig påminnelse

Oppvekstsenteret ordnet opp i det de rakk under turen, og kommer med en aldri så liten påminnelse i det vi går inn i ei ny helga.

– Ta vare på miljøet rundt oss, ta ansvar for eget avfall, og respekter arealer hvor aktivitet gjennomføres av flere aktører i samfunnet, er deres vennlige påminnelse.

Det skulle i grunnen være unødvendig, all den tid det har vært så fokus på forsøpling og miljø gjennom dette året.

Bildene de har tatt taler for seg selv, men de spør om det er slik vi vil ha det rundt oss?

Den ivrige turgjengen fra Knarrlagsund oppvekstsenter som ble møtt av dette synes torsdag oppfordrer alle i lokalsamfunnet om å være med på en ansvarliggjøring rundt å ta vare på det vi har felles. Den oppfordringen bør vi ta med oss inn i helga alle som ferdes ute i naturen på Hitra, dette er nemlig ikke et syn folk vil møte når de skal nye de gode opplevelsene, sammen eller alene i Hitras natur.

 

Annonser

Les også