Onsdag ettermiddag kom det nok en kontrollpatrulje ut til Hitra. Onsdag var det kjøretøykontroller fra klokka 6 til 23. Her med de tre inspektørene, Randi Leinum utenfor kontrollbilen, kontrolleder Morten Frantzen med rygge til inne i bilen og inspektør Trond Einar Sandvik sittende.

Kontrollene fortsatte ut over onsdag kveld

Ble anmeldt etter å ha blitt stoppet for andre gang på samme dag

Publisert: 8. november 2018 10:00. Sist oppdatert: 7. november 2018 23:54

Del på sosiale medier:

  • 55
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Onsdag ble det gjennomført en storaksjon med kjøretøykontroller i hele øyregionen. Etter at blant annet fire mopedister stakk av på Frøya trodde mange Statens Vegvesen hadde avsluttet dagen, men den gang ei. En ny patrulje holdt det gående til sein onsdag kveld.
- Her hanket vi inn samme sjåfør for andre gang denne dagen, for samme forseelse, og det endte med anmeldelse forteller kontrolleder Morten Frantzen.

Annonser
De tre inspektørene fra Statens Vegvesen fortsatte arbeidet de to andre teamene hadde gjort gjennom hele dagen og holdt det gående til klokka 23 onsdag.

Les om de andre kontrollene her: Gjemte mopeder på do

Tatt for andre gang samme dag

Kontrolleder Morten Frantzen kan fortelle om en hektisk ettermiddag, der de fortsatte med kontroll ulike steder på Hitra.

-Det ble to anmeldelser av sjåfører og flere gebyrer uststedt, forteller han. Det var en som ble anmeldt for at han ikke hadde fått kalibrert sin digitale fartsskriver, og så hanket vi inn en sjåfør for andre gang med samme problem, avrenning fra fisketransport, sier Frantzen.

Flere kjøretøy ble kontrollert onsdag kveld, Denne sjåføren hadde alt i orden.

Tidligere på dagen hadde det vært kjøretøykontroll på Krokstadøra og den ene sjåføren hadde blitt stoppet for avrenning fra lasten der. Seinere onsdag kveld ble han stoppet for andre gang på Dolmøy med samme problem.

-Da han ble stoppet på Krokstadøra fikk sjåføren bruksforbud på kjøretøyet på grunn av avrenning fra fiskelasten. Sjåføren kjørte da ned aggregatet til minus 25 grader, og da avrenningen stoppet opp etter ei stund fikk han kjøre videre forteller Frantzen.

-Seinere på dagen ble samme sjåfør stoppet av oss på Dolmøya med full avrenning fra lasten. Ved kontroll viste det seg at aggregatet stod på pluss 1 grad. I og med at dette skjedde for andre gang på samme dag, endte det med en anmeldelse på forholdet sier kontrollederen onsdag kveld.

Ellers har det blitt utstedt to bombrikkegebyr for mangel på brikker, samt en del gebyrer på tekniske mangler oppsummerer kontrolleder Morten Frantzen i Statens Vegvesen.

Annonser

Les også