Politiet rykket ut fra Hitra lensmannskontor da de fikk tips om vinglete kjøring tidligere i sommer. Da de fant sjåføren nektet han å komme ut av bilen. Nå har han fått sin dom.

Nå har mannen som langt fra var edru fått dommen

Ble hanket inn for vinglete kjøring etter tips fra publikum

Publisert: 5. november 2018 7:00. Sist oppdatert: 5. november 2018 7:43

Del på sosiale medier:

  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Tidligere i sommer ble en bil observert med vinglete kjøring da den nesten hadde kollidert med andre trafikanter. Politiet ble varslet av flere tipsere og det lokale politiet på Hitra rykket ut med en patrulje til området der bilisten var observert. Nylig møtte mannen i retten og måtte stå til rette for at han var overstadig beruset under kjøringen.

Annonser
Det var etter flere tips fra publikum at det lokale politiet på Hitra rykket ut midt på lyse dagen i sommer. Det var litt usikkert om det var på Hitra eller Frøya kjøringen skjedde da meldingen kom, men det viste seg fort at politiet fant sjåføren i bilen på Frøya.

Nylig måtte han møte i Fosen Tingrett for kjøringen i beruset tilstand. Promillen var målt til 3,17 en time etter kjøringen.

Les her: Sjåføren langt fra edru

 

Mannen i slutten av sekstiårene ble tatt midt på dagen da han kjørte på hovedveien mellom Hamarvika mot Nordhammervika gravplass.  Siktede kjørte, i henhold til vitneforklaringene, dels i motgående kjørebane, som medførte at møtende trafikk måtte vike. Retten legger dette til grunn selv om siktede hevder at vitnene overdriver. Retten viser til at det kun er heldige omstendigheter som gjorde at det ikke oppstod en ulykke.

Fosen Tingrett påpeker i sin dom at det i denne saken er tale om en særdeles høy promille på 3,17, der kjøringen skjedde på en tett trafikkert vei, i boligstrøk og medførte at det oppstod flere farlige situasjoner. Retten viser til politiets anmeldelse der det fremgår at siktede var lite samarbeidsvillig, og at han nektet å komme ut av bilen da de ankom stedet der han hadde parkert.

Påtalemyndigheten foreslo at straffen ble satt til ubetinget fengsel i 24 dager samt en bot på kr 20 000. Videre mente påtalemyndigheten at mannen skulle fradømmes føreretten for motorvogn for en periode på tre år.

Tingretten sa seg enig med påtalemyndigheten og dømte tiltalte i samsvar med deres forslag til dom. Siktede benektet å ha et rusproblem, og rusprogram var derfor ikke aktuelt mente retten.

Domfelte tok betenkningstid da han fikk opplest dommen.

 

Annonser

Les også