Slik fant politiet bilen på søndagsmorgenen i oktober. Det ble store materielle skader på den, og mannen som kjørte må nå sone for promillekjøring. Foto: politiet

Ble målt med 1,3 promille 9 timer etter ulykka – nå må han sone

Publisert: 14. februar 2020 11:53.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Den unge bilføreren i midten av 20-årene hadde kjørt bilen helt fra Stjørdal til Hemnskjela der han havnet i grøfta og bilen på siden. Politiet måtte søke i området for å finne sjåføren og etter noen timer fant de han i et hus ikke langt unna ulykkesstedet. Da han ble målt for promille viste den hele 1,3 over ni timer etter at ulykken fant sted. Nå har tingretten avsagt sin dom for slik kjøring.

Annonser

Den unge mannen hjemmehørende i Snillfjord hadde kjørt over 14 mil fra hadde kjørt fra Stjørdal og helt til Snillfjord før turen endte i grøfta i slutten av oktober 2019. Da bilen ble oppdaget av en huseier som så bilen inn i hagen sin rundt klokka 8 på morgene fant de ingen fører, og politiet satte i gang søk for å finne mulig sjåfør.

Bileieren ble funnet senere funnet et hus like i nærheten av der ulykken skjedde på Hemnskjela og han innrømmet at det var han som hadde kjørt den aktuelle bilen.

Føreren ble medtatt av politiet for en helsesjekk og avgivelse av promilleprøve. Denne viste seg å være på 1,3 i promille, vel ni timer etter at kjøringen hadde funnet sted. Den unge mannen kan ikke huske om at han har drukket etter at han var kommet hjem, etter hendelsen, men innrømte i retten av promillen sikkert var 1,3 når han kjørte bilen.

På bakgrunn av dette ble han dømt til fengsel i 19 dager, uten tilståelse ville dommen blitt på 24 dager. Han må også betale en bot på 5000 kroner, noe som er langt under minstestraff som vanligvis er 10.000 kroner. Dette skyldes at mannen er uten inntekt og i en studiesituasjon. Retten mente derfor at 5000 var riktig størrelse på boten i dette tilfellet.. Han er også fratatt førerkortet i to år og må kjøre opp på nytt før han kan få nytt førerkort etter den tid.

Den domfelte mannen erklærte at han vedtok dommen da den ble avgitt.

Annonser

Les også