Mikael Langdal Tørstad og Julia Weronika Kolecka vant norgesmesterskapet i 10-dans for junior 2 i helgas konkurranse i Drammen. Vi gratulerer.

Erobret danseparketten i Drammen

Ble norgesmestere i 10-dans

Publisert: 18. november 2018 20:28.

Del på sosiale medier:

  • 431
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Mens mange hitterværinger satt foran tv-skjermen og fulgte med på årets finale i skal vi danse, satt det en gjeng med slektninger av Mikael Langdal Tørstad og fulgte med hans danseparade mot Norgesmestertittel i 10-dans i Drammen på lørdag.
- Med både mormor, morfar, farmor, oldemor, tanter, onkler, og søskenbarn på Hitra ble det mange oppdateringer i løpet av dagen forteller en kjempestolt mor Anne-Grethe Langdal Tørstad til Hitra24.

Annonser

Flyttet til Kristiansand

Både mor Anne-Grethe Langdal Tørstad og far Kenneth Tørstad er fra Hitra. Anne-Grethe er født og oppvokst på Kvenværet og Kenneth på Melandsjø. Men de flyttet til Kristiansand da dansemesteren Mikael bare var fire uker gammel og siden har de bodd der.

Men mesteparten av slekta bor jo her på Hitra og de er her både titt og ofte. Mikael er bare 14 år gammel, men allerede markert seg godt i dansemiljøet som han startet i for seks år siden.

Lørdag deltok han med sin dansepartner Julia Weronika Kolecka på 15 år i Norgesmesterskapet i 10-dans som gikk av stabelen i Drammen. Der stakk de like godt av med førsteplassen og mesterskapstittel.

Mor Anne-Grethe har fulgt konkurransen fra første trinn til de ble ropt opp som vinnere, og det er en stolt mor som forteller fra mesterskapet til Hitra24.

– Ja, nå smiler jeg fra øre til øre og må innrømme at jeg både er imponert og stolt over danseparet, sier Anne-Grethe, og røper at det kom en gledeståre eller to i øyrekroken etter endt konkurransedag.

Mikael og Julia danset sin siste konkurranse i Junior 2 konkurranse denne helga. Etter jul er de opp en aldersklasse, og opp et nivå når de skal begynne å danse i ungdom elite, forteller Anne-Grethe.

– Mikael har danset de siste seks årene, men med Julia som dansepartner de siste tre årene. Nå gleder de seg begge til å gå opp en klasse og det inspirerer jo når de kalrer seg så godt som i dagens konkurranse sier Anne-Grethe.

Mikael er født på Hitra, men flyttet til Kristiansand sammen med resten av familien da han var fire uker. De har masse familie her, med både moderlig og faderlig opphav fra Hitra og de kan glede seg med en mester i dansetrinn etter denne helga.

Annonser

Les også