Politiet liker dårlig at andre varsler om kontroller

Ble stanset etter å ha kjørt traileren i rusa tilstand fra Hitra

Publisert: 1. juli 2019 22:21.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Den lokale UP-patruljen 425 i Orkdal lensmannsdistrikt gjennomførte en promillekontroll ved Gjølme mandag. Det var mange bilister som varslet andre om kontrollen, men mens de stod der hanket de inn en trailersjåfør som kom fra Hitra med full last. Problemet var at det ikke bare var full last, men sjåføren fikk utslag på alkometeret og ble tatt med inn for prøve.

Annonser

Hadde kjørt fra Hitra med full last

Det var under en rutinemessig trafikkontroll politiet stanset semitraileren som kom fra Hitra. Traileren var fullastet med laks, og de fant fort ut at det også var mistanke om ruskjøring da den ukrainske lastebilsjåføren fikk utslag på alkometeret da han måtte blåse. Avsløringen skjedde i nærheten av Skjenaldalen klokka 10.30 mandag morgen.

– Den litauiske semitraileren ble parkert og sjåføren fra Ukraina ble brakt inn for å ta en sikrere prøve. Den viste at han hadde en lavpromille like over lovlig grense på 0,2 promille. Sjåføren måtte vente til han ble helt edru og ble ilagt en bot på 6000 kroner for lavpromillen forteller operasjonsleder Svein Helgetun i Trøndelag politidistrikt.

Mange bilister varsler møtende trafikk

Det var distriktets UP-patrulje 425 som stod oppstilt og de fikk raskt en tilbakemelding fra andre sjåfører som ble stanset om at de hadde blitt varslet om kontrollen fra møtende bilister som blinket med lysene.

– Det er én ting som er dumt med den kontrollen her, og det er at jeg visste at dere sto her, fortalte en ærlig bilist som ble stanset i kontrollen. Det var en bil som blinket med lysene og varslet alle om kontrollen, fortalte han.

Den lokale UP-patruljen setter liten pris varslinger av kontroller på denne måten. I dag kunne det gitt fatale konsekvenser, forteller de på sin facebookside.

– Vit det, du som varslet i dag, at UP425 tok en alkoholpåvirket sjåfør i en semitrailer på denne kontrollen. Han hadde kjørt fra Hitra til Gjølme før han ble stoppet. Syns du det er ok å møte en fullastet semi med en beruset sjåfør på fv. 714? Tenk litt på hva du gjør når du varsler om politi langs vegen. Ikke hjelp fyllekjørere. Neste gang kan det hende vedkommende tar livet av noen du er glad i, advarer politiet på sin Facebookside.

Det var en tilfeldig sjåfør som de tok i dag, dog med lavpromille, men det viser at det er noen som har et annet forhold til alkohol og bilkjøring enn andre. Disse vil politiet luke ut fra trafikken forteller politiet.

Annonser

Les også