Det var tilfeldig forbipasserende som oppfattet at det sivet ut røyk av huset da de kjørte forbi og deretter kontaktet brannvesenet. De ringte også Jostein Bremvåg som bebor huset og heldigvis fikk de kontakt med han.

– Jeg var en liten tur på kirkegården på Dolm og kom meg fort hjem forklarer Bremvåg. Før det hadde jeg jobbet litt ombord i fiskebåten min et par timer. Når jeg kom hjem luktet det røyk og det sivet ut av huset i det brannvesenet også dukket opp.

Ved branner på Dolmøya og området rundt rykker det ut brannvesen fra det lokale brannvern både fra Hitra og Frøya. Det var derfor mange biler og utstyr som ankom omtrent et kvarter etter at brannen var meldt.

Hindret overtenning

Innsatsleder brann Per Arne Willmann i Hitra Brannvesen forteller at de fant fort ut hvor det var varmgang i huset.

– Vi bruker IR-kamera som måler temperaturen i huset og vi fant fort ut at det var varmest på loftet. Her fikk vi gått inn med en såkalt skjærslukker gjennom huset og pøst på med vann slik at vi fikk senket temperaturen og forhindret en full overtenning. Vi hadde fått bekreftet at det ikke var folk inni huset og etter at vi hadde fått senket temperaturen gikk vi inn med røykdykkere, forklarer varabrannsjefen i Hitra kommune Per Arne Willmann.

Samtidig som brannmannskap er på stedet, er både ambulanse og politi i nærheten, samt at mannskap fra TrønderEnergi også kom raskt til for å ta strømmen inn til boligen.

Etter en times tid har mannskapene full kontroll brannstedet og bekrefter at brannen er slukket. Huset skal ha fått store røyk- og vannskader og var selvsagt ikke beboelig etterpå.

Jostein Bremvåg som har fiskebåten sin liggende like ved forteller at han nok må regne med at han får overnatte i båten, hvis ikke mor har redd opp senga i boligen sin like ved.

– Jeg tenkte jeg skulle se etter noe mer klær inni huset, men det var visst ikke så enkelt. Senga står visst oppredd på gutterommet, så det blir vel ei natt eller flere der. Hvis ikke så er jeg vant til å ligge ombord i fiskebåten, sier den vante fiskeren fra Dolmøya.

Husløs, men ikke rådløs der han står relativt rolig og ser at brannmannskapene har gjort seg ferdig. Utvendig ser det ikke så verst ut, men den sure røyklukta ligger rundt skadestedet og innvendig er det store brannskader.