Denne gjengen med hitterværinger gleder seg over å spille sammen med frøyvøringene og ønske dere alle til en musikalsk opplevelse når musicalen "We Will Rock You" har premiere i kveld og fremføres med tre forestillinger i helga.

We Will Rock You med premiere fredag kveld

Brage lover å gi alt i en heidundrende musicalhelg

Publisert: 5. april 2019 14:44.

Del på sosiale medier:

  • 168
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Hvis du trodde du må til Londons West End eller New Yorks Broadway for oppleve fengende musicals kan du heller sette snuten mot Sistranda og Kulturhuset i øyregionen. Fredag kveld utløses premierenerver for Brage Ulvan Lervåg og alle de andre elevene ved Guri Kunna videregående som har øvd og terpet tekster og sanger i lang tid. Nå har de siste gjennomkjøring og generalprøve på musicalen We Will Rock You før en fullsatt premieresal i kveld klokka 19.

Annonser

Intens øving og mange replikker

Musicalinstruktør Elisabeth Antonsen Dyrø ved skolen har en engasjerende og myndig ledelse av de vel 35 elevene som deltar direkte under forestillingen. Torsdag var det en rekke gjennomkjøringer med kostymer der de lokale stjerneartistene måtte legge fra seg manus for godt og sørge for at tekster og flyten gikk som den skulle.

– Vi har øvd veldig mye og det er skikkelig vanskelig forteller Brage Ulvan Lervåg som har vært med på skolemusicalene på Frøya en rekke ganger før.

I år spiller han en av de store hovedrollene som drømmeren Galileo Figaro sammen med Selma Aune som spiller Scaramouche, to av opprørerne i forestillingen som tar oss med 300 år fram i tid. Men fredag kveld skal replikkene sitte og sangtekstene flyte i en krevende oppsetning med mye dans, heftige sangnummer og tett dramaturgi.

Handlingen for musikalen er lagt rundt 300 år frem i tid, lenge etter at rocken har dødd ut. Det er megakonsernet Global Soft som har makten på planeten. Disse forbyr ekte instrumenter, det er kun deres digital-produserte pop som er tillatt. Et gammelt sagn forteller derimot om at ett instrument ligger bevart under en stor rock. En gruppe opprørere – The Bohemians – venter på at en drømmer skal komme til dem og finne dette instrumentet og igjen føre rocken tilbake.

De to hoved-personene – drømmeren Galileo Figaro og Scaramouche – skiller seg ut fra de andre ungdommenes GaGa-stil. De er rockere og må sammen bekjempe Killer Queen spilt av Andzelika Andruskaite og Global Soft for å få rocken tilbake. Det er derimot ikke lett i en høyteknologisk verden. Sammen med Andreas Fredagsvik som spiller rollen Khashoggi spiller disse noen av hovedrollene i helgas musical We Will Rock You.

Basert på Queens låter

Da musicalen ble skrevet og fremført på Londons West End for første gang i 2002 var den bygd rundt mange av Queens største hiter. Siden den gang gikk den som en av de største sukessforestillinger fram til 2014 i London. I norge ble den satt opp i Oslo i 2011 med norsk dialog og med sangene i originalversjon.

Når elevene ved Guri Kunna nå tar tilbake denne forestillingen som de tidligere har fremført i Frøyahallen i 2008, er det en fengende forestilling med mye dans og noen heftige framføringer av de unge musicalstjernene.

– I år er det tre forestillinger, med premiere fredag kveld før vi har en forestilling både lørdag og søndag forteller en hoppende glad instruktør etter gjennomkjøringen torsdag ettermiddag.

Samhold på tvers av kommunegrenser

Mens vi overvar gjennomkjøringen torsdag ble det i pauser pugget tekster og intensiteten var til å ta å føle på. Mikael Strand Jønsberg fra Frøya har vært med en rekke ganger på musicalene på Frøya og han synes det er kjempemessig å få spille sammen hitterværingene.

– De siste åra har vi spilt sammen og da er det jo mange flere å ta av og fordele oppgaver på oss imellom. Det er bra, og vi har et utrolig godt samhold og backer opp hverandre forteller Mikael som lover å gi jernet på kveldens premiere.

– Med kostymene på og siste innspurt på fredag skal dette sitte og da vet jeg vi skal få til dette sier han mens Leo Berg og Brage Ulvan Lervåg nikker med i garderoben mellom to prøver.

Fredag kveld er det nok en gang klart for Broadwaystemning og Wst End fra London på Sistranda. Da skal minst 35 elever fra Guri Kunna ta oss med i et univers av rebeller og bohemer til en fartsfylt forestilling. Gled dere – dere som har billett og skal du få med deg årets forestilling, noe du absolutt bør gjøre så finnes det forsatt billetter igjen til lørdag og søndag.

Premieren går av stabelen fredag kveld klokka 19 og Brage og hans musicalvenner lover å gi jernet. Det vi fikk se torsdag gjør at vi har store forventninger til helgas forestillinger.

Annonser

Les også