Det var i en arbeidsbåten Reodor som lå inntil en flåte ved Omsøyholman utenfor Hjertøya, mellom Hitra og Frøya, det oppstod brann i mandag kveld. Anlegg og båt tilhører Lerøy Midt. Foto: RS Horn Flyer

Oppdatert: Fikk raskt kontroll på båtbrann

Brann i oppdrettsbåt ved Omsøyholman

Publisert: 29. oktober 2018 22:44. Sist oppdatert: 30. oktober 2018 0:03

Del på sosiale medier:

  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det var i en arbeidsbåt tilhørende Lerøy Midt som lå inntil en flåte ved Omsøyholman utenfor Hjertøya, mellom Hitra og Frøya, det oppstod brann i mandag kveld klokka 21.09. Brannmannskap fra Frøya var først på stedet og startet slukking. Det er kontroll på brannen klokka 22.10 melder Trøndelag Brann og redningstjeneste

Annonser
Alle foto: RS Horn Flyer

Oppdaget fra Frøya

Politiet meldte først om brann i selve oppdrettsanlegget, men seinere har dette blitt korrigert til at det er en båt som ligger ved anleggets om har kommet i brann. Det befant seg ikke folk hverken på anlegg eller båt da brannen ble oppdaget.

 

Det skal være oppdrettsbåten Reodor som det har oppstått brann i. Den lå ved anlegget Omsøyholman som ligger vest for Hjertøya, i Frøyfjorden.

– Det ble meldt inn om brann fra en melder på Fillingsneset på Frøya som så over til brannstedet klokka 21.09 forteller brannsjef  Gunnar Sundli ved Trøndelag Brann og redning til Hitra 24. Han observerte da kraftige stikkflammer.

Brannvesen fra både Hitra og Frøya ble alarmert, men brannmannskap fra Frøya ankom brannstedet først etter å ha fått med seg pumpe og utstyr i en båt fra Frøyasiden. Røykdykker fra Frøya brannvesen gikk først ombord og Hitra kom etter ei stund. Brannen var under kontroll klokka 22.10 sier brannsjef Sundli mandag kveld.

Flere båter ankom brannstedet

Ved brannstedet ankom også brønnbåten Havtrans og servicebåten Multi Quality seg, men de trakk seg tilbake etter hvert.  Redningsskøyta Horn Flyer ankom litt seinere rundt klokka 22.20 etter å ha vært innom Sistranda for å hente lenseutstyr hvis det skulle vise seg å være behov for det.

I følge Sundli skal det ikke ha vært folk hverken på oppdrettsbåten eller ved oppdrettsanlegget da brannen oppstod.

– Men båten så ut som den var i full fyr da det ble meldt inn, forteller brannsjef Sundli. Båten holdt seg flytende og det er ikke tegn på at det er noen lekkasjer eller oljesøl i området forteller han til Hitra 24.

Brannen ble raskt slukket, og det er ingen skadde, forteller Sundli.

 

Annonser

Les også