Kultursjef og kinoansvarlig Omar Pleym kan fortelle om rekordbesøk i 2018 etter en liten nedtur året før.

Seks filmer med over 200 besøkende

Bredere kinotilbud ga besøksrekord i fjor

Publisert: 1. februar 2019 12:53.

Del på sosiale medier:

  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter at 2017 viste en skikkelig nedgang fra toppåret 2016, kom kinopublikummet tilbake i fjor og satte ny publikumsrekord med hele 7306 besøkende på 129 filmene som ble vist.
- Jeg er svært fornøyd med at vi har et godt grep om kinogjengerne og ekstra gledelig at skolene også bruker dette som et fint tilbud om skolekino, forteller Pleym.

Annonser

Tre faste kinodager og bredt tilbud

Kinoen som holder til i Meierisalen på Kystmuseet har tre faste kinodager, onsdag, fredag og søndag. Med digital kinoframvisning er det like enkelt å vise de store filmene på Hitra som i de store byene. Dermed kan den lokale kinoen ha et godt og bredt tilbud på selve kinoprogrammet. Hver uke vises det to barneforestillinger og tre voksenforestillinger, men barneforestillingen viser en nedgang i antall de siste årene. Kanskje skyldes det at mange er avhengige av skyss for å komme seg på barneforestillingene. I fjor var det 1558 barn som løste billett, omtrent det samme som året før, men en nedgang fra toppåret 2015 da det var over to tusen barn på den lokale kinoen.

Seks filmer med over to hundre besøkende

Trenden på Hitra er at de store publikumsfilmene også trekker mest her. Hele seks filmer trakk over to hundre kinogjengere og lista toppes av Mamma Mia-filme Here We Go again som hele 512 hitterværinger tok turen til. Deretter kommer Månelyst i Flåklypa med 415 besøkende, katastrofefilmen Skjelvet med 298, Utøya 22. juli med 296, skildringen av Jan Baalsrud Den 12. mann med 290 besøkende og Fifty Shades Freed med 215 besøkende.

– Tilgangen på gode norske filmer har vært bra det siste året og det påvirker nok også kinobesøket mener Pleym. Likevel satser vi også på å favne bredt med litt smalere filmer og noen filmer som retter seg mot våre utenlandske innbyggere. Vi har vist fem-seks polske filmer med godt besøk forteller kinosjefen.

Med gode besøkstall blir det også gode omsetningstall og i fjor passerte man over en halv million kroner. Det er et godt og mye benyttet kulturtilbud som hitterværingene setter pris på.

Annonser

Les også