Foto: NM kjøttprodukter

Nok en pris for gode produkter

Bronse til Sverres pinnekjøtt fra Dalpro

Publisert: 8. november 2019 10:01.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Sverre Johansen hos Dalpro kunne motta bronsemedalje for årets pinnekjøtt som er tørket og røkt fra Vekstbedriften i Hammerstaddalen. De konkurrerte med 69 andre aktører om årets kjøttprodukter i årets konkurranse.

– I år var det 550 produkter påmeldt for bedømming med spesielt fokus på jul og pålegg. Hele 69 forskjellige typer pinnekjøtt, like mange julepølser og nesten 40 medisterkaker ble sendt inn. Det har vært rekordmange bedrifter påmeldt og kampen om norgesmestertitlene er beinhard, sier Svein-Erik Eide i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund.

– Poenget med kåringen er å gi norsk kjøttindustri en uavhengig og faglig tilbakemelding på produktene sine. De blir også satt opp imot konkurrentenes produkter. Det er ingen tvil om at NM i Kjøttprodukter over tid er med på å heve kvaliteten på norske kjøttprodukter, sier Eide.

NM-bedømmingen ble gjennomført på Etterstad videregående skole i Oslo. Råvare, utseende, lukt, smak og konsistens ble vurdert av uavhengige fagfolk med lang erfaring fra kjøttfaget.

– Ingen av dommerne vet hvilke produkter som kommer fra hvem, så her er det like store muligheter for småprodusenter som for store aktører til å hevde seg, sier Eide.

Dalpro hentet hjem medalje i år også.

De siste årene Dalpro deltatt med produkter sammen med flere av de små lokalprodusentene rundt om landet på NM i kjøttprodukter og hitrabedriften har tatt hjem mange gjeve medaljer. I klassen pinnekjøtt tok de i 2015 sølv med urøkt, tørket pinnekjøtt og i 2011 tok de gullmedalje for sitt urøkte pinnekjøtt. I konkurransen måler de krefter mot de store kjøttbedriftene som Fatland, Grilstad, Unil, Nortura, Finsbråten og Nordfjord Kjøtt. NM i Kjøttprodukter er uten sidestykke Norges største test av julemat. Her finner du Norges beste pinnekjøtt, ribbe, medister, julepølser og pålegg

– Norske forbrukere som ønsker ekstra god julemat og pålegg på bordet i juletiden, bør ta en kikk nå som resultatene har kommet. Produktene som oppnår gull i konkurransen skal være det ypperste av norsk julemat, sier Eide.

I år deltok Dalpro med årets pinnekjøtt som var tørket og røkt. Dette produktet konkurrerte i klassen pinnekjøtt spesial, som er en spesialklasse. Det ble ikke gull denne gangen, det gikk til Jakobs Utvalgte Urøkt Pinnebog,  men juryen ga Dalpros produkt en fin bronsemedalje som avdelingsleder Sverre Johansen kunne motta under offentliggjøringen i Oslo på torsdag. Vi gratulerer bedriften med nok en premieprodukt.

Les også