Endelig er det etterlengtede buss-skuret ved Dolmsundet satt på plass ved holdeplassen.

Flere får en bedre løsning - brukt er like godt som nytt

Buss-skur på plass i Dolmsundet

Publisert: 26. november 2018 22:22.

Del på sosiale medier:

  • 70
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter at det ble etterlyst oppsetting av venteskur på Dolmsundet og ved skolene på Hitra for et par år siden, har det nå skjedd en liten revolusjon og utrolig smart løsning på å få opp busskur flere steder på Hitra.
- Vi fikk satt opp på begge sider av Dolmsundet før helga og tar nå og setter ut de øvrige straks vi får klarert grunnavståelser der de skal opp, sier en fornøyd kommunalsjef Dag Robert Bjørshol.

Annonser

Brukt er godt nok

Et busskur i denne standarden som er satt opp på terminalen på Dolmsundet, koster gjerne i overkant av hundre tusen kroner ferdig oppsatt hvis man skulle kjøpe nytt. Nå har imidlertid kommunen satt i gang dette prosjektet gjennom gjenbruk i sin beste forstand.

– I Trondheim skiftes det ut en rekke med topp moderne buss-skur i forbindelse med omleggingen til metro-bussene som kommer, forteller Bjørshol. Det var bare en telefon unna, så fikk vi kjøpe mange av disse for en brøkdel av prisen for en ny, dermed blir det satt opp langt flere slike rundt på Hitra, enn det vi egentlig hadde råd til. Dette er topp skur som det bare er å heise på plass etter hvert som vi får planert et lite fundament i tilknytning til busslommene de skal settes ut ved, forklarer kommunalsjefen.

Før helga kom det opp på begge sider av Dolmsundet. Ved avkjørselen mot Melandsjø er det nå endelig i orden med både buss-skur, parkeringsplass for bilister som vil ta kollektivt og hele området godt opplyst med vegbelysning.

I tillegg kom det også opp to skur, ett på hver side av vegen på Stråmyra. Gravemaskin og mannskap har planert et lite område rett ved busslommene slik at skuret bare løftes på plass. Nå er det bare å få skiftet ut reklamen fra Obs og City Syd som ble med på kjøpet med noe mer Hitrarelatert innhold.

De øvrige buss-skurene som er kjøpt plasseres ut fortløpende forteller Bjørshol. Det kommer kjørende tre i gangen når de er lastet opp fra byen og ut til Hitra. Så i stedet for å få ordnet med maks 3-4 busskur ved å kjøpe nytt, klarer kommunen nå å få til over 20 slike for samme beløp. Det skal kommunalsjefen ha ros for, praktisk og like godt, men betraktelig flere som får bedre forhold med litt le når været ikke er på det beste og man venter på bussen.

Annonser

Les også