Her skrives det ut mange fartsbøter også

Denne fotoboksen har tatt inn flest førerkortbeslag i hele Trøndelag

Publisert: 17. januar 2020 11:51.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Denne fotoboksen nederst i Hitratunnelen på vei fra Sunde er den fotoboksen i Trøndelag som har hanket inn flest førerkort etter at bilistene har sust forbi i alt for høy hastighet. Det er stor forskjell på antall fartsbøter og førerkortbeslag i Hitratunnelen og Frøyatunnelen viser de siste tallene oss. Hitra 24 viser deg oversikten.

Annonser

Hitratunnelen ligger på topp

Politiets ATK-kontrollsenter har lagt ut tall for alle landets fotobokser som måler fartsoverskridelser. Den viser at tallene for de to tunnelene i øyregionen som har slik fotoboks fortsattdrar inn storesummer i fartsbøter og at førerkortene faktisk ryker. Hitratunnelen utmerker seg med at det er den plassen hvor flest førerkort ryker når de passerer en av de to fotoboksene nederst i tunnelen.

Totalt er det 19 førerkort som er beslaglagt i Hitratunnelen, og 48 tilfeller er anmeldt av ATK-sentralen. Det er utstedt hele 173 fartsbøter som har gitt 805.100 kroner inn til statskassen.

Frøyatunnelen langt færre

Når vi ser på tallene i Frøyatunnelen er det langt færre som er blitt tatt av en måling forbi fotoboksene her. Her røk ingen førerkort i 2019, det kom en anmeldelse og totalt var det 37 bilister som fikk fartsbøter på til sammen 108.000 kroner.

Imidlertid har det i 2019 var flere manuelle fartskontroller i Frøyatunnelen som viser råkjøring i svært høye hastigheter, der den lange flata fungerer som fartsetappe, men at de bremser ned hastigheten før fotoboksene som de fleste tydeligvis er klar over.

Antall førerkortbeslag inngår i tallet for anmeldelser. Andre forhold som medfører anmeldelse er bant annet tap av førerett på grunn av åtte eller flere prikker, kjøring med ugyldig førerkort, stjålne kjøretøy, stjålne/falske kjennemerke og de tilfeller der fører ikke ønsker å vedta forenklet forelegg opplyser ATK-sentralen.

Annonser

Les også