Det ble en harmonisk aften med Harmundi

Publisert: 12. mars 2019 10:49.

Del på sosiale medier:

  • 85
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det ble en fargerik aften da det internasjonale koret Harmundi presenterte sin helaftens konsert i Hitra kirke. Sammen med sine gjesteartister Gerard Rooker og Barman Janitsjar, samt Solrun Skarsvåg fikk de frammøtte en mangfoldig musikalsk opplevelse krydret med hjemmebakst i pausen.
- VI er skikkelig stolt over å ha fått til dette sier dirigenten Gabriella Lukassen i Harmundi.

Annonser

Tekster fra mange land

Sangkoret Harmundi samles en gang i uken til øvinger. Medlemmene er fra mange ulike land og sangen binder dem sammen for å skape en felles kultur på Hitra og Norge. Tidligere har det fargerike koret deltatt på mange ulike arrangement med enkeltsinnslag, men søndag var det første gang de inviterte publikum til en helaften der de selv var hovedretten. Og det ble en innholdsrik kveld for de fremmøtte i Hitra kirke.

Koret hadde satt sammen et variert og allsidig repertoar og startet konserten med tre utenlandske sanger. Første sang var «Let us sing together» en Tsjekkisk sang, før de fortsatte med en vuggesang fra Ecuador. Det var stort spenn i sangvalg og før solistene fikk synge med koret avsluttet de innledningen med en tysk popsang.

Solrun Skarsvåg fra Frøya var hentet inn som en av solistene denne kvelden og hun sang sanger som handlet om vennlighet, omsorg og de nære ting sammen med koret. I hennes opptreden fikk de prøvd seg på «Beste venn» av Odd Nordstoga, Halvdan Sivertsens kjente «Sommerfugl i vinterland» og avsluttet med «Moskva netter».

Sjelden om aldri har det vel vært fremført så mange sanger fra ulike land i kirka. Det fenget publikum og de koste seg i det som skulle være en farvel med vinteren, men som symbolsk nok hadde svøpt landskapet rundt kirka med hvit og lett snø denne kvelden. Dirigent Gabriella Lukassen ledet sine musikalske venner gjennom sanger fra Jugoslavia, Sverige og Polen, samt at de norske kjente melodier bandt det hele sammen.

Hjemmebakst i pausen

Under søndagens konsert var det lagt inn en pause der publikum og artister kunne nyte deilig hjemmebakst med smaker fra ulike land. Dette falt bokstavelig i smak hos publikum som sikkert stiftet bekjentskap med flere ulike kulturer denne kvelden.

Barman janitsjar

Barman Janitsjar  med sin dirigent Gerard Rooker fra Nederland var også hentet inn som gjesteartister denne kvelden,  Rooker er en anerkjent tubaist og han fremførte sammen med korps og kor sitt egenkomponerte verk for tubasolo og korps, «An another song». I tillegg viste korpset nok en gang at de behersker flere ulike stilarter.

I løpet av kvelden ble det fremført hele 21 melodier og sanger i denne mangfoldige kvelden. Med sanger fra blant annet Fillipinene, Solmalia, Estland, Nederland og Russland skiftet det språkdrakt og uttrykk i løpet av kvelden og da den siste sanegen med «We shall overcome» var avsunget ble det trampeklapp fra et fornøyd publikum før de fremførte et ekstranummer til stor applaus.

– Vi er veldig fornøyd med kveldens konsert forteller Gabriella Lukassen, og dette gir oss energi til å fortsette dette sangglade arbeidet, sier hun i det hun også retter en stor takk til alle gode medhjelpere og de som møtte fram.

Gabriella Lukassen nevner også det gode samarbeidet med Guro Rønningsgrind som deltok med fiolin og solist på flere sanger.

Det ble en symbolsk og varm farvel til vinteren, selv om det hitterske landskapet denne kvelden lå svøpt i den fineste og reneste hvite snø.

 

Annonser

Les også