Det ble jubel i grenda da det første reine vannet strømmet ut av kranen

Det ble feiring da Sigrid skjenket i glassene

Publisert: 20. desember 2018 7:25.

Del på sosiale medier:

  • 77
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Flagget gikk til topps og det ble skjenking på stabburet i Tranvikan da vannet til de første abonnentene ble koblet til torsdag.
- Nå starter en ny tidsæra for bygda, jubler vannverksdama Sigrid i Tranvik Vannlag.

Annonser

– Det er en utrolig følelse å se reint vann komme ut av springen og kjenne smaken av noe de fleste tar som selvsagt, sier primus motor Sigrid mens hun spanderte kake på anleggsfolk og naboer.

Og torsdag var det eget skjenkeløyve i stabburet – ikke med alkohol, men med rent, kaldt springvann.

Totalt skal det private vannlaget, Tranvik Vannlag, bygge ca 9 kilometer med hovedledning, hvorav 5 kilometer er dimensjonert opp til 225 mm etter at kommunetyret tidligere i år bestemte at de skulle være med å bidra med kostnadsøkningen til.  Det er i tillegg ca 4 kilometer med stikkledninger fordelt til hytter og hus mellom Kaldkløvan i vest og Ulværet i øst som skal bygges ut før alle de 60 abonnentene som har tegnet seg på prosjektet har fått reint vann i springen innen august i neste år.

Noen fikk julegaven på forskudd

Men som prosjektleder Sigrid Helene Hanssen har sagt tidligere i høst, skulle de første husstandene få tilkobling allerede før denne jula. Torsdag var det syv abonnenter som ble koblet til og det ble en enkel feiring i stabburet til Sigrid for arbeidsfolk og naboer. Ingen tok av ennå, da vi besøkte dem, men nøktern jubel kunne de komme med mens de skålte i vannglassene sine.

Les også: Vann til Tranvikan er et kolumbi egg

Gravearbeidet på land i regi av AF Hitra VA og Fiber som er arbeidsfellesskapet på denne jobben, består av selskapene BRH Anlegg og AHS-maskin. Her fra venstre: Aksel Hanssen, Andreas Sandstad Hanssen, Asgeir Sandstad og pensjonisten Steinar Hanssen Trsdag skålte de i reint vann.

Sigrid Hanssen er svært fornøyd med at de er kommet så langt allerede.

– Det går etter planen, og det var jo en herlig følelse å se reint vann komme ut av springen, og jeg gleder meg til resten av beboerne innover her skal kobles til etter hvert. Det blir en før og ettertid dette, forteller hun.

Les også: Endelig kom det reint vann

 

Det lille stabburet på gardstunet var fyllt opp med arbeidskarer og naboer som ville markere begivenheten med et kakestykke og et glass vann. Sigrid var den glade skjenkebestyreren for anledningen, og karene i området har neppe smakt bedre drikke på en begivenhetsrik dag.

Det betyr kanskje ikke for så mange andre hitterværinger, men for folk i Tranvikan var det en stor dag og starten på en ny tidsrekning etter at vannet ble koblet til kranen på torsdag.

Les også: Rent vann i kranan og «ræserfart» på nettet – ja det blir bra

Annonser

Les også