50 reaksjoner innledet 1. mai feiringen

Det ble storfangst på laksevegen da UP sjekket hytteutfarten til øyregionen

Publisert: 30. april 2020 0:51. Sist oppdatert: 1. mai 2020 0:53

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det ble storfangst da UP-leder Anders Sjøtrø i region Midt tok med seg fem patruljer for å sjekke utfarteshelga til øyregionen før 1. mai. I løpet av den vel syv timer lange kontrollen endte det med et kjempestort anatll fartsbøter og flere førerkortbeslag, forteller operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag politidistrikt.

I følge operasjonssentralen til politiet startet kontrollene torsdag klokka 14.30 ved Sundan og ved Bergselvbrua ved Krokstadøra, og med fem patruljer på plass kunne de torsdag kveld notere rekordantall med fartsbøter og flere førerkortbeslag.

Det har vært mye trafikk utover

Med flott vårvær og strålende sol i dag, samt lengten etter å komme ut til hytta si etter koronaforbud, har det vært en voldsom trafikkmengde utover til Hitra og Frøya hele torsdag. Dette merket flere dagligvarebutikker godt utover dagen etter hvert som hyttefolket kom og bunkret opp. Men det var politiet også godt forberedt på.

Utrykningspolitiet hadde stilt seg opp langs laksevegen og her måtte de fleste hyttefolk passerer på vei utover til sitt paradis. I følge Adressa stoppet de en rekke bilister ved Bergselva utenfor Krokstadøra og fangsten ble på hele 50 sjåfører som ble vinket inn av de ulike UP-patruljene.

– Det er sjelden vi hanker inn flere enn 40 på en kveld opplyser UP-leder Anders Sjøtrø til Adressa i kveld.

46 fartsbøter – 4 førerkort

Operasjonsleder Hollingen i Trøndelag politidistrikt bekrefter at flere førerkort røk på denne mai-utfarten.

–  UP melder om 50 reaksjoner, 46 med forenkla forelegg for fartsoverskridelser i 80-sonen og fire førerkortbeslag. Her ble høyeste hastighet oppgitt til 129 km/t, forteller Hollingen.

– Vi stanset cirka ti sjåfører i timen, sier Sjøtrø til Adressa og forklarer at dette er i nærheten av den normale overtredelsesprosenten

Men selv om de som blir stanset blir mest trist, når de blir konfrontert med førerkortbeslag, er folk i det store og hele positive til at politiet står langs veien forteller Sjøtrø til avisa.

Både det lokale politiet og UP har tidligere varslet flere kontroller i øyregionen og på vei utover så torsdagens kontroll var nok noe man kunne forvente, og flere kommer det helt sikkert til å bli i dagene framover. Så får vi se om farten roer seg og folk heller satser på ei avslappende og rolig helg i hytte og hus denne fine vårhelga.

– Folk blir mest trist. Det er vanskelig å miste førerkortet. Det blir litt tungsinn. Men i det store og hele er folk positive til at vi står langs veien. Det er ingen sure miner på grunn av det, forteller Sjøtrø og rapporterer om mest blide folk.

Les også