Tusvik og Tønne måtte vise sin rappkjeftige humor da Åfjordingen Roger viste trøndersk festkultur

Roger fikk svar på tiltale

Det er der Tusvik og Tønne lever: «På grensa» da latterkulene inntok Ansnes

Publisert: 25. august 2019 13:00.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter fjorårets kjempesuksess vendte standupkomikerne Tusvik og Tønne tilbake til Ansnes brygger med nytt show på lørdag. Sigrid Bonde Tusvik hadde planlagt showet, men det ble store endringer underveis. Med en skikkelig respons og dialog med publikum fikk duoen vist både kjappe replikker og hvordan det går når de får publikum med på notene. Både lokalt engasjement rundt Toppidrettsveka og lokal festkultur fikk oppmerksomhet, mens Åfjordingen Roger sørget for at showet tok en ekstra vri og nesten aldri tok slutt.

Annonser

Kjappe replikker og latteren satt løst

I år var det nok en del færre publikummere enn i fjor, men da showet startet lørdagskvelden var det et forventningsfullt publikum som tok i mot de munnrappe damene. Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne har sine ukentlige podcaster der de lager aktuelle rapporter og skildringer av det som skjer rundt seg og slik hadde de forberedt seg til lørdagens show på Ansnes også.

At toppidrettsveka hadde gått av stabelen på Hitra og at mange hitterværinger hadde gjort mange sprelske påfunn for å få noen sekunders oppmerksomhet i beste sendetid hadde Tusvik gitt ekstra oppmerksomhet. Alt fra Ansnes-skiltet til ballonger og store idrettshelter fikk gjennomgå til stor latter fra publikum.

Lisa Tønne som trønderalibi og forklarende for Nordstrandjenta Sigrid om trøndersk festkultur og kjendiser skapte både gjenkjennelse og stemning blant det lattermilde publikumet. For den som har opplevd Tusvik & Tønne på tidligere show, fikk de her en god blanding av lokal blandet humør og karakterer som folk kjente igjen.

Både Northug, Bjarne Brøndbo og Elg i Dance With A Stranger fikk komme til gjennom mange historier. At Oslo-jenta drev ekstra «gjøn» og skulle beskrive hitterværingen og trøndersk kultur fikk hun skikkelig svar tilbake. Teltet runget av latter og flere ganger stemte alle i med allsang av de beste trøndersangene, til stor glede for Lisa Tønne som forklarte Sigrid hvordan trønderhumoren var.

Serverer historier helt på kanten og vel så det

Med komikerduoen Lisa Tønne og Sigrid Tusvik må man forvente å få drøye historier og munnrappe ordvekslinger. At de blander inn lokale hendelser og aktuelle saker gjør stemningen ekstra intim i dobbel forstand når de erobrer Ansnes en lørdagskveld. Enkelte ganger eier Lisa Tønne salen og spiller på lag med publikum så Lisa bryter sammen i latter over den herlige responsen og dialogen med publikum. Her kommer munnrappe tilbakemeldinger til lærerne fra Fillan skole og når en av de besøkende på Ansnes Brygger denne kvelden, Roger fra Åfjord, blir veldig ivrig i kommentarene sine tar dialogen mellom han og Lisa Tønne helt av.

Sigrid Tusvik ender opp med å følge publikum med telefonen og ta opp allsang og latterkuler i salen. Dette blir nok gjenhør i podcasten seinere i uka. Etter utallige forsøk på å avslutte kveldens munnrappe forestilling der både Roger og Lisa kom inn på nye tema  og publikum hadde sunget en rekke trøndersanger ble det hele avsluttet med salg av alt fra truser, gensere og sokker fra den humorfylte duoen. Lisa hadde påpekt at det var viktig å ta med slikt til Ansnes, mens Sigrid mente slikt ikke ville selge. Det hele endte med at det ble lite å ta med hjem til Oslo på returen.

Showet til Lisa og Sigrid må oppleves og kan knapt gjenfortelles, da de finner på sprelske påfunn og lever på kanten av grove kommentarer og til tider over kanten. Men som Sigrid Bonde Tusvik sa det underveis, trønderne tåler mye mer av slikt enn andre folkeslag, og derfor satt det ekstra godt på Ansnes i helga. Duoen lover å komme tilbake til Hitra også i neste år, og da lover de ekstra sterke innslag.

 

 

Les også