Ove Fiskvik i Hitterklang gleder seg til å ta fatt på en ny sangsesong med korets nye dirigent Tora Hedges. - Vi håper flere kommer og vil være med oss på øvinger, er de to sangstjernenes oppfordring før tirsdagens første øvelse.

Tora og Ove søker nye kormedlemmer til Hitterklang

– Det er magisk å skape musikk sammen med andre mennesker

Publisert: 21. august 2019 12:53.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

- Jeg har alltid sunget i kor og det er en nødvendighet for meg å være i kor nærmest sprudler den nye dirigenten til Hitterklang over av entusiasme når vi møter henne sammen med kortes leder Over Fiskvik. Nå håper de begge at både gamle og nye korsangere kommer på de første øvingene slik at de blir flere som kan være med å skape magiske øyeblikk sammen.

Annonser

– En av grunnene til, at jeg søkte kulturskolen

Askerjenta Tora Hedges har nettopp startet opp som sangpedagog  i kulturskolen på Hitra. At det å få lov å dirigere Hitterklang var en av oppgavene var av stor betydning for henne da hun søkte stillingen.

– Det var en stor motivasjonsfaktor da jeg søkte stillingen i kulturskolen, da jeg bare elsker sang,  Det gir så mange felles opplevelser å synge sammen, og gir et miljø som er bare unikt. Å skape musikk sammen med andre mennesker er bare magisk, og det å spre glede gjennom musikk og sang er det det hele handler om, forteller jenta som bare har vært på Hitra noen uker, men som allerede har fått et kjempepositivt møte med lokalmiljøet.

For Hitterklang vil hun nå være den tredje dirigenten de siste to-tre årene, og Ove Fiskvik som er korleder og en av de få mannlige sangerne som er i koret per i dag ser fram til korstart allerede på tirsdag. Da håper han sammen med dirigent Tora at det kommer mange nye sanginteresserte som også kan tenke seg å delta i sangkoret Hitterklang, både mannlige og kvinnelige sangstemmer. Skal de kunne fortsette som et blandakor, trenger de i alle fall flere mannlige sangere oppfordrer Ove, en av de trofaste sangerne i Hitterklang gjennom mange år.

– Da vi sluttet vårsesongen var vi vel rundt 15-20 sangere, og hvor mange som har falt av i løpet av sommeren eller som kan tenke seg å starte opp nå i høst er jeg veldig usikker på, men vi trenger nok flere mannlige sangstemmer for å fortsette som blandakor, ja, sier Ove.

Tirsdag 27. august starter første åpne øving opp i biblioteket på Fillan og her er alle hjertelig velkommen med den sangstemmen de har i følge korets fremste amabassadører.

– Vi vet jo det er mange sangere rundt her på Hitra og kanskje kan dette også være en fin anledning for mange av våre nye innflyttere til å komme med i et trivelig og engasjerende miljø, håper Ove som ber folk om bare å «strøyme til».

Øvelsene starter hver tirsdag klokka 18.30 i biblioteket. Fiskvik regner med at koret vil fortsette med sine tradisjonelle konserter som de har på høst og før jul, så noe slikt blir det trolig denne høstsesongen også. Og så blir det trolig en tradisjonell vårkonsert og et sangerstevne eller to.

– Bare vi har nok folk og «guts» kan vi få til mye, sier Ove som har stor tro på at den nye dirigenten skal gi korte et nytt løft igjen. Hun har jo veldig gode sangfaglige kvaliteter og dette blir en veldig god måte for oss å skape nytt engasjement og lære nye sanger, sier han i det Tora tripper på motsatt side og sprudler av entusiasme og glede.

Blandakor gir veldig gode klanger

– Jeg gleder meg veldig, og kormusikk er veldig flott synes Tora. Kvinnekor er veldig bra, men blandakor gir en ekstra dimensjon klanglig sett og det gir både bredere og vakrere klang som jeg gjerne vil jobbe med sammen med korets medlemmer sier Tora.

Det er nemlig dette som er Toras fremste egenskaper. Det å skape sanglige og klanglige øyeblikk slik at koret får fram det beste i seg selv.

– Det er viktig å ha alle stemmer å jobbe med, derfor vil vi gjerne ha med enda flere mannlige og kvinnelige sangere til koret. Det gjør det enklere å jobbe med når man kan ha 4-stemmige klanger med både mannlige og kvinnelige stemmer, og vi har da et mye større repertoar å jobbe med.

Sammen med korets egen repertoarkomite skal dirigenten finne ut hva de skal jobbe med denne sesongen, men Tora håper hun kan tilføre koret nye dimensjoner og ideer på hva de kan fremføre. Selv har hun sin sangutdannelse fra USA, etter å ha studert der siden 19/20-årsalderen. Selv er hun norskamerikaner, med norsk mor og far fra USA. Hun er født og oppvokst «over there» de første syv årene før hun flyttet «hjem» til Norge. Nå gleder hun seg til å formidle sang og musikkglede i kulturskolen på Hitra, og ikke minst sammen med korets sangstjerner skape det hun kaller «magiske øyeblikk».

– Jeg har sikkert mye nytt å formidle til koret, kanskje skal det bli noen spennende og morsomme oppvarminger på øvelsene og så skal vi sammen finne ut hva vi skal synge i året som kommer. Jeg vil gjerne få introdusere litt moderne kormusikk, og roligere sanger med akkorder som skal få deg til å gråte, ja, noe nytt og spennende håper jeg jo å bidra med, ler Tora samtidig som vi smitter over av begeistring.

Dette må jo bare bli bra. Men først starter de opp med øvinger på tirsdag til uka, og da er det blanke ark som både Ove og Tora sier det.

– Det skal bli trivelig, morsomt og vi skal sammen sørge for at årets korsesong skal spre glede både til kormedlemmene og til de som vil komme å høre på oss, avslutter de to sangglade frontfigurene i Hitterklang, som håper de vil se igjen mange kjente fjes, men også at nye kommer til når sesongen starter opp nå i månedsskiftet.

Les også