Det var kø foran grøt og kakebordet i ungdomshuset på Barman torsdag kveld. Juetrefester trekker fortsatt mye folk.

Fortsatt populært med tradisjonelle juletrefester i grendene

Det er tid for jultregang, grøt og nissepakker

Publisert: 28. desember 2018 10:46.

Del på sosiale medier:

  • 38
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Inne løper julepynta småbarn rundt juletreet og venter spent på nissen som har meldt sin ankomst. På kjøkkenet fylles saftmugger opp, kaker legges på nye fat og køen utenfor minker etter hvert som alle de festkledde julegjestene forsyner seg med julegrøten på fat. Det er god gammeldags juletrefest i ungdomshuset på Barman, og salen er fullsatt av folk i alle aldre.

Annonser

Alle grender med egen juletrefest – tradisjonen tro

Hjemme ligger playstation, dataspill og nymotens greier, for når du er på juletrefest er det fortsatt tradisjonene som gjelder. Rundt omkring i de ulike grendene er et fortsatt ildsjeler som fyller kjøkkenet, pynter juletreet og sørger for hyggelig julestemning når viltre  små krabater og godt voksne skal ut for å lufte seg og få et avbrekk fra juleribba på julaften og kalkunmiddagen på nyttårsaften.

Utenfor ungdomshuset i Barman er bilkøene lange langs hovedveien. Parkeringsplassen er fylt opp og på den regnfulle kvelden har alle trukket seg inn i det feststemte huset der de møter naboer og venner. her møtes generasjoner fra de aller minste til besteforeldre og oldeforeldre som er ute og lufter seg i mellomjula. Det kan trengs et lite avbrekk fra sofakroken og tv-skjermen.

Grøtfest og kaker

På Barman er grøtgryta kokt opp og det serveres julegrøt med saft på alle bord. Kakebordet er fylt opp av gode julekaker og godsaker som folk har med seg. Dugnadsånden og fellesskapet råder der praten går lett over bordene, mens de minste får litt god tumleplass å boltre seg på i den store festsalen.

Alle som vi prater med er i godt humør og koser seg med dette avbrekket noen timer. I løpet av kvelden skal det både være loddsalg, og åresalg, og selvfølgelig kommer nissen. Kanskje blir det noen pakker til de aller minste også.

Rundt om på hele Hitra er det i mellomjula juletrefester. Torsdag var det jultrefester både på Barman, Utseth og Asmundvåg og i løpet av uka blir det fortsatt mange fester.

Tradisjonell juletrefest på Melandsjø i kveld

Fredag ettermiddag er det også juletrefest på Melandsjø i Forsamlingshuset klokka 16.

Knut Floor i Hitra Sogns Forsamlingshus inviterer til juletrefest fredag ettermiddag klokka 16 i et nyoppusset lokale. Arrangementet er et samarbeid med Hopsjøens Venner.

– Her blir det tradisjonell gang rundt juletreet, loddsalg og matservering fra bugnende fat, forteller Torbjørg Hjertø Hammer i arrangementskomiteen. Det populære åresalget er selvfølgelig på plass også, forteller hun, og er vi riktig flinke til å synge når vi går rundt juletreet kommer kanskje også nissen, har Torbjørg hørt rykter om så ta med dine minste og ta turen hit i ettermiddag.

Arrangementet på Melandsjø er et felles tiltak mellom Hitra Sogns forsamlingshus og Hopsjøens Det man først trodde var en lekkasje som kom etter en tidligere skade, viste seg å være skader påført av underlaget til tanken. Nå har kommunen konkludert med at de bør fjerne alle oljetankene som ligger nedgravd ved skolene Venner.

 

Annonser

Les også