Trampeklapp og allsang da Åge fikk hele Knarrlagsundet til å koke

– Det var som å komme heim

Publisert: 15. juli 2019 14:54.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Med utsolgt arena på bryggekanten og store forventninger kunne et entusiastisk publikum ta imot Åge på hans tilbakekomst på Knarren lørdag kveld. Det ble topp stemning fra første stund da Sambandet dro igang med "Levva Livet" og fra da av ble det en samklang mellom artister og et publikum som visste å sette pris på Åges hjemkomst.
- Det var som å komme heim, sa Åge etter konserten som varte i to timer og et kvarter.

Annonser

Tidenes forhåndssalg

At dette var en konsert ønsket seg tilbake til i Knarrlagsundet og Knarren brygge var i alle fall sikkert på forhånd. Etter mange ønsker om at Åge Aleksandersen igjen måtte stå på scenen etter et opphold i fjor kom jubileumskonserten «Åge og Sambandet 3570» som årets høydepunkt i Knarrlagsundet igjen.

Torsdag kveld var allerede mange båter på plass og det meste av kaiplass okkupert, samt at de rundt 2000 billettene som var lagt ut på forhåndssalg hadde gått unna.

– Det har vært et forrykende salg de siste dagene, fortalte arrangementsansvarlig Vivian Wærøe ved Knarren Brygge som forventet fullsatt brygge.

Og det ble det. De siste billettene gikk ut før lørdag og da Åge entret scenen var bryggekanten stappet med i overkant av 2200 publikummere.

Et entusiastisk publikum

De fleste var på plass til rett tid da Åge entret scenen presis klokka 22. Og fra da av rulet han hele Sundet som ble fylt med den ene velkjente låten etter den andre. Folk stod tettpakket framfor scenekanten og sang med og klappet entusiastisk da hele Sambandet inviterte til fest.

Lørdag var det mange som hadde kommet langveisifra. Folk hadde tatt båtveien fra Sunndalsøra og Trondheim og startet ferien med den folkekjære artisten. I tillegg kryr det av folk som besøkte hytter og hus i øyregionen denne helga, samt tilresiende som besøkte Hitra for første gang. Åge-helga setter virkelig Hitra på kartet.

Utover kvelden når dagslyset demper seg og scenelyset skaper magi sammen med musikken står folk og trampeklapper og synger entusiastisk med. Musikerne i Sambandet leker seg med instrumentene og skaper en samklang og entusiasme som bare må smitte over på det dansende publikummet.

Selv oppsummerer Åge Aleksandersen kveldens konsert som «å komme heim». Selv har han hytte ikke langt unna og bruker dagene sine på Fjellværsøya når han skal koble av.

– Vi hadde savnet Knarren og publikummet, og det virket som om de hadde savnet oss også, skriver Åge i en kommentar etter kvelden. For en stemning og med allsang og trampeklapp gjennom hele konserten gjorde dette til en feiende flott kveld, sier Aleksandersen som takker et fantastisk publikum for opplevelsen de også fikk.

Stort arrangement og sikkerhestopplegg

Åge og Sambandet takker også arrangøren som var Knarren Brygge denne gangen. Det fungerte helt perfekt i følge dem. Og uansett om Knarren har gjort dette 14 ganger før med Åge, samt hatt en rekke andre store konserter ved sjøkanten i Knarrlagsundet er det et stort arrangement som krever ekstra innsats og ressurser med vakthold og sikkerhet. Det var innleie av både ekstra politi og ambulanser, samt at Redningsskøyta og Kystvaktskipet Njord sørget for sikker ferdsel på sjøen.

– Vi har hatt rundt 25 vakter her i kveld foreteller sikkerhetssjef Roger Reitan i Alpha Security. Med så mye folk har det gått rimelig greit for seg, og de små hendelsene som har vært har vi fått ryddet opp i med en gang, både når det gjelder helsehjelp og trygghet, oppsummer Roger Reitan som denne kvelden hadde ansvaret på Knarren.

Vivian Wærøe hos arrangøren forteller om ei hektisk helg med mange besøkende døgnet rundt, mange båter som skulle serves og med spisegjester og forventningsfulle konsertgjester som gledet seg over at Åge var tilbake.

– Totalt sett ble det solgt rundt 2200 billetter og nå håper vi at Åge vil ha Knarren på turnelista si til neste sommer også, både publikum og vi er klare, sier en sliten arrangementssjef som ikke har fått så mye søvn de siste døgnene.

Men enda er det flere store arrangement på Knarren Brygge gjennom sommeren. Allerde til helga blir Sjømatfestival og i forbindelse med Toppidrettsveka arrangeres det ølfestival og da kommer selveste «Dance with a Stranger» med Frode Alnæs og Elg i spissen. Sommeren er så langt fra over – om den for enkelte kanskje føles knapt begynt.

Vel blåst for et topp arrangement, og måtte Åge komme tilbake også neste år. Dette blir din hjemmebane i tida framover.

Annonser

Les også