Dette er de fire første ansatte i regnskapsbyrået Admento. Fra venstre Tulle Olsen, daglig leder Maren Hjelmeland, Ingebjørg Tobiassen og Gøril Ansnes som har inntatt nye lokaler i Økonomihuset.

Flytter i nye lokaler og satser i øyregionen

Disse damene er i full gang i det nye regnskapsbyrået Admento

Publisert: 5. desember 2019 16:01.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Denne kvartetten på fire damer er allerede i full gang med å betjene regnskapskundene som går inn i ei hektisk førjulssesong der årets resultat skal oppsummeres etter hvert. Den nye avdelingslederen i Admento, Maren Hjelmeland forteller at det har skjedd veldig mye på kort tid.
- Det er kjempespennende og hektiske dager. Vi er kommet inn i en organisasjon med mye kompetanse og med eiere som er villig til å satse i øyregionen. Det gir oss ny giv og bred erfaring for å møte næringslivets behov forteller Hjelmeland som også flytter til nye lokaler ved oppstarten.

Midt-Norges nest største regnskapsbyrå

Regnskapsbyrået Admento har sitt utspring fra fjellbygda Oppdal og har utviklet seg til å bli Midt-Norges nest største regnskapsbyrå med en rekke avdelinger i Trøndelag og Møre og Romsdal. Etter konkursen i Regnskapsfokus kjøpte de opp boet og har tatt med seg fire av de ansatte over i den nye virksomheten. Eierne Bård Sundseth og Åsmund Mellemsæter har brukt dagene effektivt etter at de kjøpte opp store deler av boet etter konkursen til Regnskapsfokus.

Bård Sundseth som er administrerende direktør i Admento har sammen med sin kollega brukt mye av de første dagene her ute i øyregionen for å få plass ansatte, ivareta kundene som plutselig stod uten regnskapsfører og sørge for å finne tilpassede lokaler for å drive sitt nye avdelingskontor for Hitra og Frøya på her ute.

– Vi har fått tilbud om å etablere oss i Mediehuset, der de hadde ledige lokaler, og vi har allerede flyttet inn i den delen av bygget som nå skal døpes om til Økonomihuset, forteller Sundseth. Det passer kanskje bedre som navn også, i en en fin sameksistens med både bank, eiendomsmegler og andre aktører som utfyller hverandre.

Mens de fire damene som utgjør staben ved den nye avdelingen i første omgang, har eierne sammen  med ansatte og utleier planlagt tilpasninger av lokalene slik at det blir gode løsninger for den virksomheten de skal holde på med.

– Her har vi en sentral plassering, har alle fasiliteter som kreves ved en nyetablering og muligheter for å vokse etter hvert som behovet for det viser seg sier administrerende direktør Bård Sundseth til Hitra 24.

«Fjellbønder» fra Oppdal

Vi lurer på hvordan det blir å komme til kysten for slike «fjellbønder» fra Oppdal, når de nå har fått øynene opp for en spennende og krevende kystregion. Både Sundseth og Mellemsæther smiler litt når de blir benevnt som «fjellbønder», men kan forsikre oss om at de allerede er godt vant med sjølufta.

Administrerende direktør i regnskapsbyrået Admento (fv) Bård Sundseth er sammen med den andre hovedeieren Åsmund Mellemsæter (yh) glad for å ha fått med Maren Hjelmeland som avdelingsleder på kontoret de etablerer i øyregionen.

– Vi har ekspandert fra Oppdal og etablert en rekke avdelinger tidligere, og det er jo ikke den første satsingen ved kysten, forteller Sundseth. vi har kontorer både i Molde, Vestnes og Kristiansund så helt ukjent er vi nok ikke med kysten, men å satse i øyregionen Hitra og Frøya er noe vi virkelig ser fram til, med et krevende og ekspansivt næringsliv og med Maren som vår fremste spydspiss her ute sammen med de andre ansatte som både er dedikerte og har god erfaring fra området vil vi satse her ute. Vi har trua på det og går hardt inn i markedet sier Sundseth som også har hatt flere møter med mange tidligere kunder som nå blir med over.

Hektisk flyttesjau

Maren Hjelmeland har opplevd de siste ukene som både dramatiske og spennende etter hvert som nye utfordringer har dukket opp. Konkursen i Regnskapsfokus har foruten å ha berørt mange ansatte også grepet inn i hverdagen for svært mange kunder som er avhengig av et regnskapskontor som de kan ha tillit til. Da det ble klart at  Admento kom inn på eiersiden og sitter med lang og god erfaring innenfor dette feltet ser dagene langt lysere ut enn de var en periode.

– De har kommet inn som et friskt pust, og med god kompetanse som vi kan dra veksler på sammen. Det blir spennende og vi har brukt de første dagene til å kontakte alle gamle kunder, og de fleste velger å bli med over i Admento. Det gir både oss ansatte og kundene ny energi og ny giv til å ta løs på alle oppgavene. Og når vi i tillegg kommer inn i nye og fine lokaler, gir det oss en ny giv, sier den nye avdelingslederen Maren Hjelmeland.

Sammen med seg i det lokale teamet er frøyværingen Ingebjørg Tobiassen, og hitterværingene Tulle Olsen og Gøril Ansnes, alle med solid erfaring fra bransjen og kunnskap om kundene.

– Vi starter med fire ansatte, men har absolutt planer om å vokse etter hvert. det har jo vært en racerfart de siste ukene, med god drahjelp fra ledelsen i Admento og vi føler vi er kommet inn i både en solid og trygg bedrift som vet hva de holder på med, sier Maren.

Satser tungt i øyregionen

Den andre hovedeieren Åsmund Mellemsæter, er ansvarlig for rådgivning i selskapet. Han har også vært med i oppstartfasen her ute og blitt kjent med flere av bedriftene de skal bistå framover.

– Vi satser tungt her ute, og øyregionen er et område vi svært gjerne vil være i framover. Vi har vært i flere møter med kunder og vi ser at er mange krevende oppdrag og kunder som ønsker å utfordre oss, og det passer oss kjempefint. Det skjerper oss også, og vi ser at vi kan dra nytte av all den kompetanse våre ansatte sitter inne med, smiler Åsmund Mellemsæter.

I følge Mellemsæter og Sundseth forsikrer de om at de vil satse på både Hitra og Frøya, og de ser det er mange spennende bedrifter som har behov for deres tjenester. De vil derfor delta aktivt i sunn konkurranse og bare kjøre på framover, forteller de to eierne.

– Vi gleder oss til fortsettelsen og lover at vi skal backe opp Maren og hennes team som skal drifte avdelingskontoret her ute. Kundene skal merke at vi skal hjelpe dem til en bedre hverdag, avslutter de to «fjellbøndene» fra Oppdal, som nok framover vil merke at vinden på kysten kan blåse fra alle kanter.

Du finner dem på Økonomihuset, ved siden av Sparebank1 Midt-Norge, foreløpig bærer lokalene preg av flytesjau, men tanken er at dette om ikke lenge skal være best mulig tilrettelagt for både ansatte og kunder som stikker innom.

Les også