Ikke funnet noen klar brannårsak

Dødsbrannen ferdig etterforsket

Publisert: 1. august 2018 11:01. Sist oppdatert: 1. august 2018 22:34

Del på sosiale medier:

  • 38
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Politiet har avsluttet etterforskningen etter dødsbrannen på Melandsjø 7. januar i år. Det var 39 år gamle Jan Egil Sigurdsen som omkom i ulmebrannen i sin egen bolig. - Vi har ikke funnet noen klar brannårsak, og alt tyder på at det har vært et hendelig uhell, opplyser politibetjent Karl Tobias Dahlø ved Hitra lensmannskontor til Hitra 24. Saken er henlagt fra politiets side forteller han.

Annonser
Foto: Jan Egil Sigurdsen var kjent for mange i hittersamfunnet gjennom sine mange  år som kokk ved både Knarren, Hopsjøbrygga og sist ved Ansnes Brygger. Han er begravet ved Åssiden kirkegård ved Drammen, som er hans hjemplass.

Oppdaget av forbipasserende

Det var en tilfeldig forbipasserende som gikk forbi huset Sigurdsen bodde i som meldte fra om branntilfellet 7. januar etter å ha oppdaget blant annet en knust rute og sotete vinduer. Etter at brannvesenet kom til stedet fikk de konstatert at en person i huset var omkommet. Den avdøde viste seg å være den 39 år gamle kokken Jan Egil Sigurdsen som jobbet som kokk ved Ansnes brygger. For mange var Sigurdsen kjent for sin gode mat og gode humør. I 2016 var han involvert i en dødsulykke ved Våvatnet der hans samboer omkom i en møteulykke med bil. Sigurdsen berget med bare små skader.

Ikke funnet brannårsaken

Politiet har hatt tekniske brannetterforskere som har undersøkt boligen der den omkomne ble funnet. Det er ikke funnet noen feil på det elektriske anlegget eller klar årsakssammenheng til at brannen startet. Politiet tekniske undersøkelser konkluderer med at det ikke har skjedd noe kriminelt og at det mest sannsynlig er et hendelig uhell som har forårsaken ulmebrannen der Jan Egil Sigurdsen omkom i sitt eget hjem.

Gravlagt ved Åssiden

Etter en minneseremoni ved Ansnes brygger der mange deltok, ble Sigurdsen bisatt ved Åssiden kirkegård ved Drammen, der hans nærmeste familie er fra.

Minneord over Jan Egil.

Under minneseremonien ved Ansnes brygger i januar ble det lest opp følgende minneord over Jan Egil Sigurdsen.

«Søndag ettermiddag 7. januar fikk vi den triste, onde og ennå uvirkelige beskjeden om at det var Jan Egil som omkom i en ulmebrann i sin egen heim på Melandsjø.

Vi er mange i øyregionen som både kjente deg og var glade i deg Jan Egil. I de siste årene var du kjøkkensjef på flere spisesteder på Hitra. Du jobbet både på Knarren, Hopsjøbrygga og nå sist hos Ansnes Brygger, og det er mange tusen som i de her åran kom for å oppleve dine velsmakende retter. Vi er svært mange som nå sørger over din tragiske bortgang bare 39 år gammel.

Da du, Jan Egil, kom til Hitra sammen med Frank Robert ble dere begge lagt merke til som engasjerte personer som det var lett å bli glad i. Etter at du og Frank Robert flyttet til Melandsjø og startet restaureringa av et eldre hus som raskt fikk navnet «Lille Skaugum», etablerte dere felles hjem der. Hopsjøbrygga trengte ny kokk da de skulle fornye restauranten. Da Tom Skare spurte om du og Roy Angelvik kunne skape nytt liv på brygga å få på plass et godt kjøkken med fokus på kortreist mat begynte du der i 2013. Og jammen fikk dere det til. Det begynte fort å gå gjetord om den nye kjøkkensjefens kortreiste meny og folk strømmet til i hopetall for å smake seg gjennom stadig nye matopplevelser du leverte.

Du var en mester på kjøkkenet og satte din ære i at all mat skulle være både velsmakende og delikat. På Hopsjøbrygga fikk du boltre deg i kortreiste råvarer av beste sort og utvikle restauranten og brygga til å bli en smaksopplevelse det ble snakket om. Det var mang en gjest som stakk hodet innom kjøkkendøra for å takke deg i de fire årene du var kjøkkensjef der. Maten var alltid like velsmakende, enten det var fiskesuppe med de beste råvarer fra øyregionen, din skarpe bacalao som fikk svetteperlene til å komme i panna på gjestene, eller din berømte sjokoladefondant som den perfekte avslutning på ethvert måltid.

Jan Egil, du var raus og omsorgsfull, overfor arbeidskolleger og venner, og venner ble det mange av gjennom årene på Hitra. Du ble satt pris på av alle og den åpenheten både du og Frank Robert kom med da dere flyttet utover ble satt pris på av både ung og gammel. Sammen fjernet dere mange fordommer og barrierer mot de som har en annen legning. Det vanka mang en vennlig klem på din vei Jan Egil.

I jobbsammenheng var du kjent for å være meget nøye og et arbeidsjern. Planlegging og forberedelser var en like viktig del for at alt skulle være perfekt når gjestene dine kom med sine ønsker. Dette enten det var stappfull brygge eller mer rolige dager. Du satte din ære i å lage alle retter fra bunnen av og all mat skulle smake like godt enten det var Dronningen som kom på uventet besøk sammen med sine venner, statsråder og bryllupsgjester som var ventet, eller en sulten øyværing som stakk innom. For deg var alle gjester like viktig.

For knappe to år siden ble livet bokstavelig talt snudd opp ned da din følgesvenn gjennom mange år, Frank Robert omkom i en møteulykke ved Våvatnet.  Du satt på bilen, og kom mirakuløst fra det med bare småskader. Men, dette skulle prege deg helt fram til det siste. Etter fire år på Hopsjøbrygga med hovedansvaret for kjøkkenet kom du til Ansnes Brygger og klar for nye utfordringer under Ola’s ledelse. Her ble dere flere på kjøkkenet og du fikk nye arbeidskolleger, og spennende utfordringer. Dette satte du veldig stor pris på. Du trivdes og blomstret når du fikk prøve deg på krevende oppgaver Jan Egil.

Likevel skulle disse to siste årene også gi deg mange utfordringer i livets hverdager. Da var det godt å kunne ha arbeidskolleger og flere venner som du kunne støtte deg på. Jan Egil, vi vet du satte pris på alle de hyggelige tilbakemeldingene du fikk i hverdagen.

For alle oss som har møtt deg på vår vei og fikk gleden av å bli kjent med deg, er det viktig å huske og ta vare på alle de de gode minnene, de mange matopplevelsene og samtalene vi har hatt gjennom disse åra. Dette legger vi i den store minneboken om deg Jan Egil og vil minnes deg med den ærbødighet og takknemlighet du fortjener.»

Hvil i fred Jan Egil – og takk for alle gode minner.

Annonser

Les også