Bilen ble totalvraket etter at den kjørte inn i tunnelveggen nederst i Hitratunnelen natt til torsdag. Bilvraket blir ikke fjernet før ulykkesgruppa til Statens Vegvesen og krimteknisk fra politiet har avsluttet sitt arbeid. Mens dette pågår vil tunnelen være helt stengt fram til det er avsluttet. Foto: Ronny Teigås

Ung mann i begynnelsen av 20-åra

Dødsulykke i Hitratunnelen i natt

Publisert: 23. april 2020 10:23.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Politiet varslet klokka 0352 natt til torsdag om en alvorlig singelulykke i bunnen av Hitratunnelen etter at en lastebilsjåfør som kom kjørende forbi oppdaget hendelsen og varslet klokka 0346. Tunnelen ble stengt fram til 0610 da det ble åpnet for ledebilkjøring, men er nå stengt igjen etter at Statens Vegvesen er på plass med ulykkesgruppa som undersøker døsulykken sammen med krimteknisk i politiet opplyser lensmann Tor Kristian Haugan ved Orkdal lensmannskontor. Pårørerende er varslet tidlig i dag.

I følge lensmann Haugan har ulykken skjedd i bunnen av Hitratunnelen rundt klokka 0346 og det virker som bilisten har vært på vei til Hitra. I følge lensmannen er det en mann i begynnelsen av 20-åra som er eier av bilen og man antar at det er han som har kjørt bilen på ulykkestidspunktet. Pårørende er varslet og det var ingen andre kjøretøy involvert i ulykken, da dette fremstår som en singelulykke

Det ble tidlig klart at dette var en svært alvorlig ulykke med dødelig utgang, og det var politipatruljen fra Orkdal som var første politienhet på plass. Alle nødetater var på plass og det ble jobbet intenst på stedet utover morgentimene.  Seinere i dag tidlig har også politi fra Hitra ankommet og krimteknisk som foretar åstedsundersøkelser i følge Haugan.

Lensmann Tor Kristian Haugan sier de vet lite om hendelsesforløpet rundt dødsulukken nå torsdag formiddag. Det jobbes på stedet utover dagen.

– Bilen har svært store skader etter at den har kjørt i tunnelveggen like ved fotoboksene nederst i Hitratunnelen, men foreløpig vet vi lite om ulykkesårsak og forløpet til ulykken sier lensmann Haugan i en kommentar torsdag formiddag.

I følge politiet skal det ikke  ha vært noen øyenvitner til selve ulykken.

Klokka 0845 har Statens Vegvesen ulykkesgruppe som undersøker alvorlige bilulykker ankommet Hitratunnelen i følge operasjonsleder Øystein Sagen i Trøndelag politidistrikt. Bilvraket kan ikke fjernes før de er ferdige med sine undersøkelser, noe som ventes å ta flere timer. Tunnelen vil være helt stengt når Starten Vegvesen holder på med åstedsundersøkeler, opplyser lensmann Tor Kristian Haugan ved Orkdal lensmannskontor.

Hitratunnelen ble sperret i lange perioder etter nattens dødsulykke. Torsdag morgen ankom Statens Vegvesen med ulykkesgruppa som undersøker saken sammen med krimteknikere fra politiet. Foto: Ronny Teigås

 

 

Les også