Alle elevene ved Barman skole brukte tirsdagen til å rydde i fjæra på Dolmøya

Strandryddeaksjonen engasjerer de unge

Elevene gikk i båten for å samle søppel i fjæra

Publisert: 22. mai 2019 15:25.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Rustet med søppelsekker og arbeidshansker gikk ivrige barn fra Barman skole i aksjon for å rydde i fjæra på Dolmøya tirsdag.
- Vi møtte opp i Bremvågen på Dolmøya og der stilte Lerøy med to båter som kjørte oss rundt i området så vi fikk kommet til langs holmer og skjær, forteller Siv Helen Strøm som er lærer ved Barman skole.

Annonser

Stort engasjement blant de unge

Etter at Strandryddeaksjonen kom i gang som en landsdekkende aktivitet, der det skapes engasjement og gis informasjon om avfallsmengdene som havner langs kysten og de problemene de medfører har det vært et stiort engasjement over hele landet, ikke minst blant skoleelever og kystbefolkningen.

Også på Hitra har dette nå blitt en tradisjon der frivillige og grupper går sammen om å rydde i nærområdet sitt. Kommunen bidrar med ressurser så alle får tak i oppsamlingsposer og organiserer henting av innsamlet søppel. Alle skolene på Hitra deltar aktivt i ulike ryddeaksjoner og ungene lærer mye gjennom egne erfaringer.

Strandrydding på Dolmøya

På Barman skole hadde de bestemt seg for å ta en strandryddeaksjon med utgangspunkt i Bremvågen på Dolmøya. Alle elevene på 1. til 7. trinn hadde tatt på seg arbeidstøy og var topp motiverte for en dag i fjæresteinene. Når godværet i tillegg kom med sol og varme ble det en fin dag.

– Vi brukte skoledagen på å lete i fjæra og til sammen fant ungene 20 sekker med avfall som fløt oppi fjæresteinene og på land, forteller lærer  Siv Strøm.

God hjelp fra Lerøy

De fikk god hjelp av det lokale oppdrettselskapet Lerøy, som stilte med to båter og mannskap for på få den ivrige gjengen rundt i nærområdet med holmer og skjær.

– Det ble mye rart som ble plukket opp, og i oppsummeringen ungene gjorde underveis ble det rapportert tilbake om at det var søppel fra mange land, blant annet Russland, England og Slovakia, sier Strøm. Ekstra arti var det kanskje at det ble funnet to flaskeposter som var sendt ut. Eller var det mye tauverk og plastflasker, forteller Siv Strøm.

Etter endt arbeidsøkt med over tjue søppelsekker vanket det pølse og brus til sultne unger som gjorde en viktig innsats for miljøet i sitt nærområde.

– Vi må takke Lerøy som stiller opp og bistår så sterkt.

 

Annonser

Les også