Illustrasjonsfoto

Alle menn i 30-40 åra

En frøyværing, en orkdaling og en fosning måtte parkere bilen

Publisert: 18. februar 2019 16:40.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Under utrykningspolitiets laserkontroll i Fenestunnelen søndag kveld røk det tre førerkort. Og alle var menn i 30-40 åra. To av de anmeldte samtykket ikke i førerkortbeslaget.
- Politiet har nå tre uker på seg for å fremme saken for påtalemyndighetene, noe de vanligvis bruker å være rask på nå sier politibetjent Viggo Hansen i Utrykningspolitiet.

Annonser

Tre førerkortbeslag

Alle de som ble hanket inn i en hastighet som medfører førerkortbeslag var menn forteller Hansen. Målingen ble foretatt på vei ned i Fenestunnelen i retning Orkanger.

– Vi foretok en kjøretøytest før vi begynte og hadde cruisekontrollen på 80 km/t og hastigheten ut av tunnelen var da steget til 81 km/t, forteller Hansen.

De tre som måtte innlevere førerkortet var to menn i begynnelsen av tredveåra som begge kjørte i 117 km/t. Den ene fra Frøya og den andre fra Fosen. Han som kjørte raskest gjennom tunnelen og ble målt til 122 km/t var en mann i begynnelsen av førtiåra fra Orkdal i følge politiet.

Forenkla forelegg til åtte sjåfører

I den tre timer lange kontrollen ble det åtte sjåfører som fikk forenkla forelegg for å ha kjørt i en fart mellom 96 km/t og 114 km/t, forteller politibetjent Hansen som var med på kontrollen.

– Vi har denne veien som et prioritert område å ha kontroller på fra sentralt hold. Det er uttalt at på FV714 skal vi ha ekstraordinær innsats og fokus på å gjennomføre slik fartsmålinger sier han.

Hvordan reagerer bilister når de oppdager at de må levere inn førerkortet?

– De fleste blir jo fortvila, og sier de får problemer med å kjøre barn til barnehagen, eller komme seg på jobb. Ja, enkelte er jo også avhengig av førerkortet i jobben sin. Men vår reaksjon kommer bare som en konsekvens av deres egen handling og vi er konsekvent på reaksjonen, sier Hansen. Sjåførene er selv ansvarlig for å regulere sin egen hastighet og må ta konsekvensene av det hvis de ligger langt over fartsgrensa på stedet, bemerker Hansen som viser til at dette ikke er første gangen de tar trafikksyndere på denne veistrekningen.

Tre av bilistene må nå belage seg på et lite oppgjør med rettsapparatet, men vanlig praksis er at minste inndragningstid i slike tilfeller er på tre måneder.

Annonser

Les også