Etter to års venting ble plassen asfaltert

Publisert: 9. august 2019 10:01.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter over to års avklaring på oppgradering av dekke på Miljlstasjonen i Fillan, måtte bare daglig leder i Hamos, Trygve Berdal, beklage dette tidligere i år etter at Per Ervik klaget på store søledammer og håpløse forhold når folk skulle levere søppel i kontainerne som er utsatt.
- Beklager at dette ikke er i henhold til HAMOS-standarden, sa Berdal som forklarte at de hadde prøvd å få en entreprenør til å gjøre dette i hele to år. I disse dager er endelig i oppgradert stand, og det de kaller for Hamos-standard.

Annonser

Store vannfylte hull

Det var etter at Per Ervik hadde fått flere henvendelser på at alt ikke var som det skulle på plassen at Berdal svarte dette. Ervik påpekte at det var store vannfylte hull over hele plassen der kontainerne stod og at folk trampet seg bløte når de kom der og skulle levere avfall.

– Det er ikke noe særlig hyggelig å trø ned i slike dammer, kommenterte Ervik og sendte over en rekke bilder til Hamos der han påviste de store dammene. – Jeg har opplevd dette selv også, spesielt på kveldstid når det er mørkt er det fort gjort å trø ned i en av de mange dammene som oppstår når det regner.

– Ikke Hamos-standard

I april lurte Ervik på om det ikke skulle gjøres noe med dette. Daglig leder i Hamos var raskt tilbake med forklaring og lovnader.

– Dette er ikke bra, det er vi helt enig om, sa Berdal da som forklarte at de hadde både innhentet pris og bestilt drenering av plassen, helt tilbake til høsten 2017.

Dessverre var det ikke litt gjennomført da entreprenøren som var tildelt jobben hadde fått  tid til å gjøre jobben, i følge Berdal.

– Vi innhentet ny pris igjen høsten 2018.  Fristen for å ferdigstille plassen var innen utgangen av 2018, men uten at noe skjedde igjen.

Ferdigstilt to år etter første anbud

Berdal lovte at de skulle forsøke igjen, og da kanskje med en ny entreprenør som kunne gjennomføre oppdraget. I sommer ble hele området ved innkjøringen ved Hitra Bergverk i Fillan, drenert og de siste ukene har det blitt lagt ny asfalt på området, før sorteringskontainerne kommer på plass.

Nå fremstår plassen i en helt annen standard og publikum vil slippe de store vanndammene som Ervik påpekte i april. Nå skal plassen være i henhold til Hamos-standard, om enn to år etter at de forsøkte å få dette gjort.

Annonser

Les også