Ballbingen på Barman Skole er i aktiv bruk både i skoletida og når det er 17. mai som dette bildet er tatt fra.

Får ekstra refusjon for bygging av ballbinge

Publisert: 8. januar 2019 9:35.

Del på sosiale medier:

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Like før årsskiftet fikk Ut-Hitra Sportsklubb tilbakemelding om at de får refundert all moms som de har betalt ved byggingen av ballbingen på Barman skole. Totalt er beløpet på 103.919 kroner, men noe av dette ble avkortet ved første gangs tildeling. Nå har de fått beskjed om at de får refundert hele beløpet etter at Stortinget økte summen for bygging av idrettsanlegg like før jul.

Annonser

Etterbetalt restbeløp

Idrettslaget får etterbetalt 6496 kroner som manglet ved den første tildelingen av midler sommeren 2018. Byggingen av ballbingen ved Barman var et samarbeidsprosjekt mellom Ut-Hitra Sportsklubb, FAU ved Barman skole og Dolmøy il som tok initiativ til en slik bane i 2016. Med betydelige sponsormidler, kommunalt tilskudd  og spillemidler og stor dugnadsinnsats stod banen ferdig allerede november 2016.

Det var i august 2016  initiativtakerne fikk et tilskudd fra Hitra kommune på 50.000 kroner og forskuttert spillemidler på halvparten av beløpet på 600.000 kroner som ballbingen var kostnadsberegnet til. I tillegg gikk flere lokale bedrifter inn med sponsormidler, og sammen med stor dugnadsinnsats i kretsen var det allerede offisiell åpning med leder i oppvekstkomiteen i november samme høst. Da var det isfest og fanfare under snorklippinga.

Det var stor dugnadsinnsats da banen ble oppført

Det var mange som spilte på lag for å få på plass den flotte ballbingen på 12 x 22 meter og lederen i oppvekstkomiteen den gang, Sigbjørn Glørstad berømmet alle som hadde vært med og fått på plass dette prosjektet så fort da han foretok den offisielle åpninga.

– Med dugnadsinnsatsen fra mange foreldre ved oppvekstsenteret, elever og ansatte og gode støttespillere har denne ballbingen latt seg komme på plass så fort, poengterte Glørstad den gang.

Siden har ballbingen vært flittig i bruk av alle ungene ved oppvekstsenteret og nærmiljøet. Nå har de også fått refundert alle momsmidler som prosjektet har forskuttert tidligere.

Annonser

Les også