Spente førsteklassinger synes det er stas med feiring av de første hundre dagene på skolen. Fra venstre: Oliver, Emmeline, Anni, Sihan, Hermela, Karolina, Isabel, Roksana og Mathilde. Kontaktlærer Elin Klingeberg sørger for at kaka får fyrt opp det store blusset til stor glede.

Stolte barn feiret hundre dager på skolen

Feiret hundre skoledager med kake og taco

Publisert: 6. februar 2020 13:01.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det er feststemning i det vi kommer inn i klasserommet. Ballonger og masse pynt, samt et bord dekket til fest, mens lukta av taco brer seg i rommet og festpynta seksåringer venter spent på at kontaktlærer Elin Klingeberg skal tenne på "fyrverkeriet" som står midt i den fine sjokoladekaka. Her skal det feires at de hundre første skoledagene er unnagjort for de 21 førsteklassingene på Fillan skole.

Annonser

– Det er en så flott gjeng jeg har her, sier den smilende læreren Elin, som har tatt med seg markeringen av de første hundre skoledagene fra da hun var lærer ved Knarrlagsund oppvekstsenter.

Nå er dette nesten blitt det vi kan kalle en tradisjon her ved skolen i Fillan også. I fjor var det stor stemning, og dagens førsteklassinger har gledet seg stort til denne dagen.

– Vi har lagt bort leksene i dag og har en sammensatt dag, der vi markerer de første hundre dagene med fellesskap, feiring og kos og hygge, forteller Elin som er kjempestolt av de fine ungene hun har rundt seg.

Mange har tatt finstasen på i dag, og mens de venter på at alt de har gjort klart for den store festen er klart, går leiken ivrig rundt i klasserommet. Med 21 ivrige førsteklassinger er dette faktisk omkring halvparten av alle førsteklassinger på Hitra i ett klasserom. Fillan er absolutt den største klassen på Hitra, men Elin Klingenberg er vant til dette og synes det går helt greit å holde styr på den livlige barna.

To av dem som viser oss rundt er 1. klassingene Isabel og Emmeline. De synes det er kjempefint å kunne feire de første dagene p skolen.

– Vi har lært mye forskjellig, forteller Emmeline, og det er veldig fint å gå her forsikrer Isabel. I dag skal vi feire at vi har gått hundre dager på skolen, og det blir artig er de samstemte om.

Mange hadde pynta seg ekstra denne dagen, og det var stor stas da alle sammen fikk utdelt hver sitt diplom som markerer at de har gått hundre dager på skolen. I høst fikk alle elevene i 1. klasse på Hitra digitale lærebrett, og mange viser oss utrolige kunnskaper allerede hvordan de løser ulike oppgaver som de kan jobbe seg gjennom i ulike oppgaver. Matte virker veldig spennende og etter hvert som de prøver seg på stadig vanskeligere oppgaver løser de dette. Spennende er det i alle fall  se på, for her er solehverdagen betraktelig endret fra da journalisten gikk på skolen.

– Alle får utdelt et diplom for at de har gått hundre dager på skolen, og vi feirer med kake og taco i dag. I tillegg blir det film på storskjerm og kosestund sammen, sier Elin som tydeligvis har en fin hurragjeng rundt seg.

Før alle går til bords må Elin prøve å tenne det ene fyrverkeriblusset på den store sjokoladekaka for å se at alt er som det skal. Ei stor kake med hundre seigmenn på viser seg å gå ned på høykant litt seinere.

– Det er en flott gjeng med skoleelever jeg har her, og det er kjekt å se hvordan de lærer og utvikler seg bare etter så kort tid.  Og selv om det kanskje virker som litt kaos og livlige tilstander her i dag, er de både lærevillige og ivrige når vi hver dag lærer noe nytt.

– De nye lærebrettene har de lært seg utrolig fort, og gir ungene en helt annen mulighet enn vi har hatt tidligere, så det skal blir fint å følge denne flokken videre, smiler Elin bredt før hun åpner festen rundt det store festpyntete bordet.

I dag var det feiring av hundre dager på skolen, men i morgen er det det nye hverdager og nye temaer som skal læres. Kanskje vil det om noen år være noen av disse elevene som kommer tilbake som lærer og skal sørge for at nye hitterværinger får sin første skolestart og kan feire nye hundre dager i hitterskolen.

Annonser

Les også